Hlavní obsah
Názory a úvahy

K. Konečná je symbolem toho, že nejsme jako oni. Nezavíráme lidi a nebráníme jim ani kandidovat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Demokracie si nezaslouží být kouskována a porcována, jak se to zrovna někomu hodí či nehodí!

Reakce na článek.

Článek

Ačkoliv nejsem a nikdy jsem nebyl členem ani voličem KSČ anebo KSČM, články typu textu z pera pana Petra Muchy, na který stručně reaguji, mne svou hloupostí nadzvedávají ze židle.

Je sice chvályhodné, že autor 35 let po revoluci hrdinně odsuzuje komunisty a komunismus, ale činí tak krajně nevhodným způsobem. Spíše jim paradoxně nedbalostně napomáhá. Lenin by možná zajásal nad dalším „užitečným idiotem“.

Z oponovaného dílka se dá citovat mnohé, vybral jsem jednu zvláště nepovedenou pasáž:

Spíše by nás mělo napadat, kde taková soudružka bere odvahu na to vůbec svůj hlasovací lístek lidem nabízet. Jakožto členka Komunistické strany by měla objíždět republiku, zvonit u každého domu, a prosit o odpuštění za více jak 40 let teroru.

Proboha, co tím autor chtěl říct?? Výše popsaná teatrální aktivita by měla smysl snad pár let po sametové revoluci, ale v roce 2024? A proč k této aktivitě volá Mucha paní Konečnou, které bylo v čase „plyšáku“ méně než 9 let? A proč takto hurónsky nevolal dříve?

A proč raději neoslovil, tento „komunistobijec“, třeba dnešního pana generála-prezidenta? Či jiné lidi, kteří v KSČ před rokem 1989 skutečně byli, proč paní (soudružku) Konečnou (ročník 1981)?

Nadto K. K. není a nebyla nikdy členka Komunistické strany, ale je předsedkyní KSČM, což je jiný subjekt.

Navíc v koalici Stačilo! byla zastoupena i Národně socialistická strana, pokračovatelka bývalých Národních socialistů se kterými „komanči“ kdysi bojovali. Což je dalším nepřímým důkazem, že KSČM je stranou odlišnou od předlistopadové KSČ.

A to hlavní - koalice Stačilo - kde byla vůdčím prvkem KSČM - získala svá dvě křesla v Bruselu úplně demokraticky. Proč jí je nedemokraticky brát? Proč jí osočovat? Proč kárat její voliče a jimi zvolené europoslance ? Zopakujme: demokraticky zvolené!

P. Mucha mj. ještě píše - fronta před Tuzexem a smlouvání s vekslákem o Bony přeci bylo něco neuvěřitelně ponižujícího.

Na to i středně velký populista dokáže třeba o půlnoci kontrovat - ergo kladívko a srp, čekání na úřadě práce nebo dnešní nedostupné bydlení pro mladé je také něco neuvěřitelně ponižujícího.

A tak by se dalo pokračovat odstavec po odstavci, ale nechci nám kazit pěkný letní podvečer.

Závěrem

Demokracie si nezaslouží být kouskována a porcována, jak se to zrovna někomu hodí či nehodí!

Europoslankyně K. Konečná je symbolem, že nejsme jako oni. Nezavíráme lidi, nezakazujeme jim psát, demonstrovat a nebráníme jim dokonce ani kandidovat.

Prostě nejsme jako oni! A to by měl konečně pochopit i pan P. Mucha jemu podobní mudrlanti, kteří chtějí s vaničkou vylít i demokratické dítě. Dnes zakážeme Konečnou a zítra koho dalšího?

Hezké léto!

Prameny:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kate%C5%99ina_Kone%C4%8Dn%C3%A1

https://medium.seznam.cz/clanek/petr-mucha-soudruzka-konecna-v-bruselu-je-bodnuti-do-srdce-demokracie-78270

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz