Hlavní obsah
Satira

Muži patří na paraolympiádu, ne mezi normální lidi - říká feministka Klára (27)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Satirický fejeton

Článek

Šok! Radikální feministky navrhují přesun heterosexuálních mužů na Paralympiádu

Svět se mění a s ním i pohled na sportovní soutěže.

V poslední době se objevily šokující zprávy o návrhu radikálních feministek, které chtějí posílat všechny heterosexuální muže na tzv. Paralympiádu.

Prý si účast na běžné olympiádě již vůbec nezaslouží a nepatří tam. Pojďme se podívat na tento bizarní návrh blíže.

Mužská dominance? Ne, děkujeme!

Podle citovaných radikálních feministek je dominance heterosexuálních mužů na olympiádě už dávno přežitek. „Už bylo dost těch jejich trapných samečkovských oslavných gest, svalů a testosteronu,“ prohlašují s vážnou tváří na svých internetových fórech. „Nastal čas na změnu!“

Navrhují, aby heterosexuální muži měli vlastní soutěž, kde by mohli ukázat své „skutečné“ schopnosti – tedy na Paralympiádě. Tam by prý mohli konečně zjistit, co to znamená překonávat opravdové výzvy a přestat si myslet, že jsou nejlepší na světě.

Nové disciplíny: Od mytí nádobí po péči o děti

Pokud by se tento návrh realizoval, organizátoři by museli přijít s novými disciplínami. Přemýšlejme, jak by taková heterosexuální mužská paralympiáda mohla vypadat. Například:

Mytí nádobí na čas (ekologicky bez myčky) – soutěžící by museli co nejrychleji umýt nádobí po rodinné večeři, aniž by něco rozbili.

Přebalování – disciplína, kde by si muži museli poradit s výměnou plenek bez pomoci svých partnerů.

Maraton s kočárkem – běh s kočárkem plným nákupu v městské džungli. Bonusové body za úspěšné vyhnutí se všem překážkám, jako jsou chodci a nečekané zastávky na zmrzlinu.

Závěrem

Tento návrh je pouze satirickou reakcí na genderové stereotypy a přehánění, která se občas v diskusích objevují.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz