Hlavní obsah
Názory a úvahy

Otevřený dopis politikům: Jak zastavit masovou ilegální migraci do EU?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Dopis občana z Brna (nejen) kandidátům do Evropského parlamentu.

Článek

Vážení politici a vážené političky,

masová migrace do Evropské unie byla a je prioritním bezpečnostním rizikem, které nelze přehlížet. Je za pět minut dvanáct.

Zatímco časově omezený azyl je nezbytným nástrojem pro pomoc potřebným, nesmí se však stát prostředkem zneužívaným pašeráky lidí ani zátěží pro (nedobrovolně) hostitelské země. Je na čase podniknout rázná opatření, která zajistí ochranu hranic, efektivní azylovou politiku a potlačení pašeráctví.

Vážení politici, pašování lidí je formou moderního otrokářství a tuto nehumánní praxi je nutno co nejrychleji eliminovat. Politici a političky, kteří migrační krizi způsobili a nyní trestají státy, které se snaží tuto krizi řešit, nesmí být tolerováni.

Je naléhavě zapotřebí zavést účinná opatření pro zastavení masové migrace do EU.

To zahrnuje především posílení ochrany vnějších hranic, efektivní národní azylovou politiku a razantní kroky proti pašerákům lidí.

Nutno rázně odmítnout kvóty na přijímání migrantů, jelikož jsou nespravedlivé a neúčinné. Místo toho musíme zajistit, aby okrajové státy EU a agentura Frontex skutečně chránily vnější hranice a nedocházelo k zneužívání evropských dotací k tlaku na politiky členských států.

Je nezbytné rychle a účinně navracet migranty zpět do jejich výchozích nebo jiných bezpečných zemí. Jedině tímto způsobem můžeme zamezit nelegální migraci a zároveň zajistit důstojné podmínky pro ty, kteří skutečně potřebují mezinárodní ochranu.

Financování neziskových organizací, které podporují pašeráky lidí, musí být okamžitě ukončeno. Tyto organizace nesmí být součástí problému, ale měly by se stát součástí řešení.

Závěrem

Sečteno a podtrženo přísným perem: Nutno skutečně důrazně zakročit proti pašování lidí a zajistit, aby byly naše hranice dokonale chráněny. Tam milí politici napněte své síly.

Je naší společnou povinností zajistit klid v Evropské unii, ať stojíte vlevo či vpravo.

Toho můžeme dosáhnout pouze a jen prostřednictvím odpovědných politik a efektivní spolupráce mezi členskými státy EU.

Zbytek nechávám zdvořile na Vás, ostatně jste a budete za to královsky v Bruselu placeni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz