Hlavní obsah
Názory a úvahy

Proruská špína versus pirátská špína. Politická kultura v Česku jde již opravdu k ledu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Piráti - ostří hoši a dívky? Nepřehání to však již někdy?

Vy proruská špíno! pustila se do europoslance Ondřeje Dostála konkurenční europoslankyně Markéta Gregorová (Piráti) na CNN Prima News tento týden.

Článek

Když ji primácký moderátor umírněně napomenul, aby zmírnila svůj slovník, tak reagovala naprosto podivně.

Omluvy jsme se jako diváci nedočkali. Naopak podle vyjádření pirátské europoslankyně M. Gregorové slovo „špína“ není prý neslušné a není to nadávka.

Takže logicko možno, alespoň dle jejího veřejného vyjádření, nazývat někoho třeba „levicová špína“ ?

A kupříkladu nepohodlného soudce „soudcovská špína“?

Ergo kladívko, úředníci a úřednice stavebních úřadů teď mohou beztrestně za stav odpovědného pirátského ministra Ivana Bartoše za zpackané digitální stavební řízení nazývat - pirátská nebo ministerská špíno?

Jak jsme již konstatovali objektivně výše , podle jejich europoslankyně asi ano. Podivné.

Anebo zde neplatí odvěké – padni komu padni?

Ale již vážněji – hulvátský pirátský slovník nedoporučujeme

Jako starý právní kantor takové útočné „pojmosloví“ přirozeně nedoporučuji, ale Piráti asi žijí v nějakém jiném vesmíru.

Pro vyšší informační komplexnost, dodejme, že jsme si na sociálních sítích mohli povšimnout, že Piráti a jejich sympatizanti velice rádi satiricky, někdy až agresivně napadají a nálepkují jiné, avšak když se někdo otře o jejich bukanýrský-pirátský majestát, tak se mohou s prominutím „zvencnout“.

Jako by zapomínali na biblické – nečiň jinému to, co nechceš aby jiní činili tobě.

Závěrečné poučení

Je velice smutné, kam až klesla česká a resp. moravská (Gregorová je z Jihomoravského kraje) politická kultura.

Ani autor tohoto článku zcela nesouhlasí s vyjádřeními (a vůbec s politikou) pana europoslance Ondřeje Dostála a subjektu s názvem Stačilo! Nicméně právník Ondřej Dostál mluvil slušně, a poslankyně za Piráty mu svým naprosto nevhodným arogatním slovníkem jen nedbalostně umetla cestičku k další mediální slávě.

Nadto O. Dostál je v Evropském parlamentu (EP) úplným nováčkem, zato M. Gregorová zahajuje již šestý rok v Bruselu a Štrasburku.

Navíc pan doktor Dostál byl na kandidátce do EP za koaliční hnutí Stačilo! až dvojka, kdežto M. Gregorová byla jednička za Piráty.

Takže sázkaři by do duelu na CNN Prima favorizovali logicky jedničkovou Pirátku Markétku (jak se také ráda laškovně nazývá), avšak v rétorické rovině, předmětný primácký televizní duel skončil pro vládní Piráty totálním fiaskem a nalijme si čistého sojového latté - ostudou.

Piráti opravdu trpí takovou personální vyprázdněností, že do Bruselu nepošlou kultivovanější a retoricky zdatnější osobu? Pak se ovšem nemožno divit, že v červnových volbách do EP získali pouhopouhý jeden mandát.

Nicméně to je námět zase na jinou glosu.

Hezké léto, všem!

(autorský názorový článek, za ostřejší výrazy v něm použité se čtenářům omlouváme).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz