Hlavní obsah
Satira

Střelec z pražské filozofické fakulty neoznámil řádně a včas ministru vnitra, že jde vraždit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Satirická glosa

Článek

Jak je možné, že střelec, který se rozhodl spáchat trestný čin, neoznámil řádně a včas o svém záměru ministru vnitra? Takový přístup je přinejmenším nezodpovědný a bezohledný.

Je nepochybné, že náš ministr vnitra Vít R. by rád přijal tuto informaci s dostatečným předstihem, aby mohl adekvátně reagovat a zabránit tragédii.

Stačilo by snad jen jednoduché oznámení: „Pane ministře, dnes v 13:00 se chystám na filozofickou fakultu s úmyslem spáchat několik vražd!“

Ale kdepak! Nic takového se nestalo. Střelec se zřejmě rozhodl jednat na vlastní pěst, bez relevantní konzultace s úřady, čímž vážně narušil harmonii procesů, a následně zkomplikoval práci bezpečnostních složek.

A přesto se najdou lidé, kteří volají po odvolání ministra vnitra Víta Rakušana. Je to opravdu neuvěřitelné.

Kdo jiný by si mohl přát takové odvolání než „proruSSký dezolát“, který má zřejmě zájem na destabilizaci našeho státu?

Pokud bychom žili v normálním světě, každý střelec by měl povinnost ohlásit své záměry a my bychom měli dostatek času na přípravu a prevenci. Ale bohužel, realita je jiná.

Střelci si jednají, jak je napadne, ignorujíce nutnost informovat příslušné správní orgány.

Je to smutné a alarmující. A přesto jsme svědky toho, jak někteří jednotlivci, zaslepení svou proruSSkou agendou, volají po odvolání ministra Rakušana, který se snaží dělat svou práci nejlépe, jak umí.

Zlepšit komunikaci

Měli bychom se tedy spíše zamyslet nad tím, jak zlepšit komunikaci a spolupráci mezi potenciálními střelci a bezpečnostními složkami. Možná by stálo za to zavést povinné semináře pro všechny, kteří se chystají spáchat trestné činy, aby byli informováni o správném postupu a své oznamovací povinnosti.

Tím bychom nejen zvýšili bezpečnost, ale také snížili administrativní zátěž pro naše úřady a policii!

Epilog

Na závěr, než budeme příště zase požadovat odvolání našeho skvělého ministra vnitra, měli bychom se odpovědněji zamyslet, kdo z toho skutečně těží.

„ProruSSké dezolátstvo“ mělo a  má zjevně zájem na tom, aby naše země mistrů světa v hokeji byla v chaosu. Nedopusťme, aby jejich zákeřné plány měly vliv na naši politickou stabilitu.

Vít Rakušan si zaslouží naši plnou podporu a uznání za svou práci, nikoli odvolání na základě neinformovanosti, dozimetrů a dezinformací.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz