Hlavní obsah
Zdraví

Šokující vyprávění nespokojeného pacienta, rok 2023. Jen pro silné povahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Napsal mi kamarád Eda (jméno změněno), ty píšeš do těch medií, mohl bys prosím publikovat muj názor a zkušenosti s českým zdravotnictvím?

Článek

Takže syrové Edovo vyprávění -

Mám za to, české zdravotnictví se pohybuje stále většinou na úrovni Nemocnice na kraji města - arogantní burani coby lékaři, neochotné, často až líné zdravotní sestry, pacient je v pozici obtěžujícího podčlověka, který má pouze držet hubu, krok a platit, pokud ovšem nemá protekci nebo není tzv. kulich. Potom nemusí čekat půl roku na rehabilitaci, rok na banální operaci, nemusí se doprošovat úkonů v zahraničí naprosto běžných.

Drtivá většina peněz, které jdou do zdravotnictví, například do státem provozovaných nemocnic, nejde na vybavení, ale na platy. Ty pak naprosto neodpovídají situaci, kdy průměrný plat lékaře je nyní 105 tisíc Kč měsíčně, a průměrný plat zdravotní sestry, které stačí střední škola, činí 53 tisíc Kč, to vše před navýšením o 15 tisíc měsíčně. Vrcholem všeho jsou výpadky léků, takže pacient je nejen že vystaven péči výše popsaných příslušníků bílé mafie, ale ještě ke všemu se potýká s náhražkami nebo jinými léky s X vedlejšími účinky. Abych to shrnul: do nemocnice pouze s doprovodem advokátky Candigliotty a legálně drženou zbraní, jinak ne.

Eda pokračuje - ale Ti samí lékaři, kteří pracují výše uvedeným způsobem v českých špitálech, se v těch německých a rakouských, kam odchází, chovají naprosto odlišně. Tam by jim totiž podobné jednání management netrpěl…

Tolik Edovo vyprávění, trochu jsem to zkrátil a odebral vulgarit, při zachování smyslu.

Ano, i tohle je pohled na dnešní české zdravotnictví. Co člověk, to názor, to zkušenost.

Autor se s takovým přísným hodnocením neztotožňuje, nicméně pokládám za demokratické, aby zaznělo.

Jako občasný pacient dodávám svoji drobnou kritiku - lékaři buď lidem vynadají, že prý chodí s každou banalitou, a tím prý i přetěžují systém a současně jindy zase „nadávají“ pacientům, že jdou moc pozdě. A pak se v tom vyznejte.

Jaké máte zkušenosti Vy, pište prosím do komentářů.

Anketa

S českým zdravotnictvím jsem
spokojen
23 %
spíše nespokojen
59,7 %
zcela nespokojen
9,9 %
nemám názor
3,7 %
pacient nesmí mít názor, má poslouchat lékaře!
3,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 191 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz