Hlavní obsah
Názory a úvahy

Babiš spojenectvím s Orbánem zradil EU i Ukrajinu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jan Beránek, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Andrej Babiš

Je to tady. Andrej Babiš odhalil, co si skutečně myslí. Musel kvůli tomu jet až do Vídně. Ale nás, co ho známe, nepřekvapil. Výsledek je proruský.

Článek

Andrej Babiš v neděli dopoledne pompézně oznámil, že něco oznámí. A skutečně, v 10 hodin začal přenášet tiskovou konferenci z Vídně. Její složení bylo šokující. Spokojeně se tvářící Babiš seděl u jednoho stolu s Viktorem Orbánem a Herbertem Kicklem. Oznamovali nám, že zakládají novou evropskou frakci. To je tedy po odchodu z liberální frakce pořádný sešup, pane Babiši.

Foto: European People's Party, CC BY 2.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/2.0>, via Wikimedia Commons

Maďarský premiér Viktor Orbán

Nová frakce v europarlamentu bude vedena těmito lidmi. Maďarský premiér Orbán, který aktivně brzdí vojenské dodávky bránící se Ukrajině, lídr rakouské krajně pravicové FPÖ Herbert Kickl, který mluví o tom, že dávat Ukrajině peníze je zradou na občanech Rakouska a že pokud se jeho strana dostane k moci, penězovod zastaví. FPÖ viní z pokračování války země Evropské unie a Ukrajinu. Připomenu také, že FPÖ je zatížena takzvaným skandálem Ibiza, tedy podivnými kontakty s Rusy a možným přijímáním peněz od nich.

Foto: C.Stadler/Bwag, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Kontroverzní rakouský politik Herbert Kickl

To jsou lidé, ke kterým se přidává bývalý český premiér. To jsou lidé, se kterými chce v EU táhnout za jeden provaz. Proč? Abychom přestali pomáhat Ukrajině? Aby rozkládali EU zevnitř? Jediné, co nevíme, je, co tím Babiš sleduje, jaký je jeho konečný cíl. Ale co víme jistě je, že se teď odkopal.

Pamatujete Vrbětice? Ostražitost je na místě. A kdo by měl být ostražitější než Babiš, tedy člověk, který jako premiér po provalení zapojení ruských agentů vyhostil rekordní počet ruských diplomatů? Vždyť mu musí být naprosto jasné, čeho se nyní dopouští. O to je to horší.

Foto: Kremlin.ru, CC BY 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/4.0>, via Wikimedia Commons

Vladimir Putin má z nové frakce určitě radost

„Změníme evropskou politiku tak, aby znovu sloužila národům a našim lidem. Budeme upřednostňovat národní suverenitu před federalismem, svobodu před příkazy a mír před válkou,“ říká Babiš o nové frakci. Nevěřím mu ani slovo. Babišovi jde jen o to, aby získal voliče i z řad fanoušků SPD a tím pohřbil dnešní vládní koalici. Jeho jediným cílem, zdá se, je absolutní moc.

Anketa

Co říkáte na Andreje Babiše a jeho novou eurofrakci s Orbánem?
Je to výborný nápad
60 %
Je mi to jedno
0,8 %
Přiblíží nás tím bohužel k Rusku
2,2 %
Je to vyložená zrada evropských zájmů
37 %
Celkem hlasovalo 7640 čtenářů.

Zdroje:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-babisovo-ano-zaklada-politickou-alianci-s-orbanovou-fidesz-a-rakouskou-fpo-254936

Výroky Kickla - https://www.europeaninterest.eu/as-a-new-scandal-with-russian-spies-emerges-the-far-right-rises-in-austria/

Výroky Babiše - Účet na síti X: https://x.com/AndrejBabis/status/1807340510157115502

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz