Hlavní obsah
Názory a úvahy

Majáček „na Ševčíka“. Ministr Bek klesl na úroveň dezolátů z Václaváku, musí skončit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Strachoň / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Mikuláš Bek v době, kdy ještě neměl papalášské manýry

Mikuláš Bek platí za solidního, vzdělaného a schopného ministra. Nyní ale ukázal svou stinnou stránku. A výmluvy, kterými ji chtěl přikrýt, o něm neříkají nic dobrého. Vládě udělal medvědí službu.

Článek

Když je ministr víc než obyčejní lidé

Zdánlivě je to běžná záležitost. Ministr Bek spěchal, a tak si v dopravní zácpě pomohl, aby byl v práci rychleji. Problém je v tom, že dálnice, kde jel, byla zcela ucpaná. Ohleduplní řidiči ale utvořili uličku, aby mohly projet vozy záchranných složek. Ministr Bek nasadil na střechu svého auta majáček a prosvištěl taky, zatímco plebs čekal a do práce, domů, nebo třeba do nemocnice se včas nedostal. To ale ministra Beka asi nezajímalo.

„Stáli jsme v koloně. Bylo něco po sedmé hodině večer, když jsem ve zpětném zrcátku zaregistroval problikávání a blikající modrý maják,“ uvedl pro Seznam Zprávy řidič jiného vozu, který si situace všiml.

„Přesouval jsem se z Prahy do Brna v souvislosti se svými pracovními povinnostmi. A v tuto chvíli si nejsem vědom, že bych jakkoliv porušil pravidla, která jsou pro používání majáčku a přednosti v jízdě,“ řekl ministr Bek pro iDnes. Ale to nemusí být pravda. Ministr Bek se neobtěžoval vysvětlit, jaké pracovní povinnosti to měly být.

Ministr Bek byl na cestě z Prahy do Brna. V Praze pracuje, v Brně bydlí. Opravdu spěchal za prací, jak tvrdí? To už asi nezjistíme. Zjistili jsme o něm ale jinou věc. Z jeho chování. Zkrátka ukázal, že si myslí, že je víc než ostatní. Zachoval se jako ukázkový papaláš.

Bek není morální maják, ale majáček

Korunu všemu svému chování nasadil Mikuláš Bek na Twitteru. Z jeho vyjádření je nad slunce jasné, že vůbec nechápe, že něco udělal špatně. Že se povýšil nad ostatní občany, kteří také někam spěchali, ale vydrželi to a ohleduplně počkali, až se situace zlepší.

„Rozumím tomu, že jízda s majáčky kohokoliv kromě vozů IZS je citlivé téma. Rád bych veřejnost ujistil, že toto právo, které mají členové vlády proto, aby se mohli maximálně věnovat plnění pracovních povinností, využívám v souladu s tím a jen ve výjimečných situacích,“ hájí se Bek na Twitteru. Absolutní nepochopení situace. Žádná omluva. Nulová sebereflexe. Toto bych čekal od ministrů Babišovy vlády, ale určitě ne od ministra ve vládě Petra Fialy. Z morálního majáka se stal spíše majáček. A ministr Bek mi tím někoho připomněl.

Ještě před tím, kdy urážel předsedu vlády Petra Fialu a účastnil se dezolátských demonstrací, měl za sebou známý ekonom Miroslav Ševčík jeden dávnější skandál. V roce 2014 ho načapali, jak v zácpě použil majáček, aby mohl v protisměru projet a nečekat jako ostatní řidiči.

Se zdivočelým Ševčíkem si nakonec naše vláda dokázala poradit, už není děkanem. To samé by ale mělo platit pro hříšníky z „našeho“ tábora. Mikuláš Bek by měl rezignovat, nebo by ho měl Petr Fiala z vlády vyhodit.

Zdroje:

https://www.lidovky.cz/domov/dekan-miroslav-sevcik-jel-v-protismeru-zneuzil-modry-majacek.A140329_105446_ln_domov_jzl

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-ministr-bek-vyuzil-pri-ceste-domu-po-dalnici-majak-a-zachranarskou-ulicku-254221

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministr-skolstvi-mikulas-bek-premier-petr-fiala-majacek-jizda.A240619_134459_domaci_kurl

https://x.com/MikulasBek/status/1803395013193154950

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz