Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pražané opět jako rukojmí zemědělců. Takhle vypadá „nulová tolerance“ ze strany policistů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Traktor

Zafungovala při protestech policie? Podle mě nikoliv. Navíc, jestli chtějí zemědělci se svým protestem uspět, měli by mít veřejnost na své straně. Sypáním hnoje do pražských ulic a blokováním dopravy si ji ale nezískají.

Článek

Zkuste si představit, jak by asi v reálné situaci dopadl váš pokus najet v Praze před Úřadem vlády do protisměru a zastavit. Už v okamžiku, kdy byste do protisměru najížděli, by zakročila, nebo alespoň měla zakročit, policejní hlídka, která před Strakovou akademií permanentně hlídkuje. A to se bavíme o situaci, kdy by byl hlídkující strážník takovým jednáním překvapen.

Je „Strakovka“ hlídána dostatečně?

Čtvrteční protest zemědělců ale žádným překvapením být neměl. Policie na něj byla podle svých slov připravena a vyhlásila „nulovou toleranci“ dopravním přestupkům, které by protestující zemědělci mohli spáchat. Přesto před Úřad vlády najel do protisměru traktor s ohromným návěsem, ze kterého vysypal na silnici a tramvajové koleje několik tun hnoje. Jak je možné, že se tohle, v rámci zmíněné nulové tolerance řidiči traktoru vůbec povedlo? Co v tu chvíli dělali „netolerantní“ policisté? Kde jsou nějaké bezpečnostní protokoly? To je skutečně takto snadné najet před jednu z nejdůležitějších budov v Česku? Co kdyby byl v návěsu místo hnoje třeba nějaký výbušný systém?

Nechají ho vysypat hnůj, zablokovat tramvaje a pak mu dají pokutu

Podle fotografií, které u svého článku zveřejnil server Novinky.cz, se policisté na hnůj, hrnoucí se z návěsu ven na silnici, jen nečinně dívali. Následně byl sice podle policie řidič traktoru zatčen a obviněn z několika přestupků, ale to je přeci už pozdě. Policie měla zajistit, aby taková situace vůbec nenastala. To skutečně policisté neměli informaci, že Prahou projíždí traktor s návěsem plným hnoje? Nedovedu si představit, že takovou informaci neměli.

Pražané opět jako rukojmí

A tak se Pražané opět stávají rukojmími zemědělců. Doprava se zpomaluje, tramvaje přes zasypané koleje neprojedou. Nezaslouží si Pražané, a nejen oni, aby policie více dbala na dodržování dopravní bezpečnosti?

Pokuta za držení telefonu při řízení traktoru

Je to ostuda všech policistů, kteří se větami o „nulové toleranci“ prezentovali, že k takto ostudnému incidentu před Strakovou akademií došlo. To, že nejde traktory, pomalu jedoucí pražskými ulicemi, nějak zásadně odklonit, to se asi dá pochopit. Ovšem to, že policie přihlíží páchání dopravního přestupku, nechá ho dokonat, čímž mimochodem došlo k dlouhému zdržení provozu tramvajových linek, které projíždějí před Úřadem vlády, to se moc pochopit nedá. Nic na tom nezmění to, že byl řidič obviněn z dopravních přestupků, nebo to, že jiný řidič traktoru byl údajně postižen za držení telefonu během jízdy. Jako Pražan bych od policie očekával mnohem více.

A ještě jedna nevyžádaná rada všem zemědělcům, kteří svým jednáním omezují obyvatele Prahy. Jestli chcete uspět, měli byste mít veřejnost na své straně. Takto si ji ale nezískáte…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz