Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jak v Evropě zaměstnat uprchlíky? Využijme je v bezpečnostních složkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Evropa se stává domovem pro mnoho nových příchozích z afrických zemí a Blízkého východu. Naší povinností je nejen podělit se o svůj blahobyt plynoucí z koloniální minulosti, ale dát jim též možnost usměrňovat společnost.

Článek

Uprchlíci jsou pro naši civilizaci bezesporu přínosem z hlediska kulturního a ekonomického. Můžeme díky nim zblízka poznávat kultury, které pro nás byly donedávna cizí, stávají se našimi kolegy na pracovištích. Pracují vedle nás ve výrobě, pracují vedle nás u počítačů, modlí se vedle nás k Alláhovi, inspirují nás svým chováním, svým oblékáním, svým přístupem k životu. Dáváme jim však dostatečnou možnost, aby se podíleli na směřování naší společnosti? Dáváme jim příležitost podílet se na udržování určitého pořádku a hodnot? Nemyslím si.

A právě proto se domnívám, že velmi opomíjenou příležitostí je využití migrantů v policejních a armádních složkách. Mnoho mladých mužů by se jistě rádo chopilo příležitosti podílet se na udržování určitého pořádku a hodnot v našich ulicích. Navíc by zde byla ta výhoda, že nejsou zatíženi toxicky maskulinním myšlením typickým pro běžného Evropana středního věku, tudíž budou přistupovat objektivně i k přečinům týkajících se rasismu, xenofobie a šíření nenávisti. Jde zpravidla o lidi věřící, takže jejich přístup by byl navíc podpořen morálním poselstvím jejich náboženství. Navíc by zde nefungovaly staré kamarádské vztahy, takže by zcela zmizel prostor pro protekci a dnes stále rozšířené „Hele, necháme to být, ale příště buď opatrnější.“

Právě to, že migranti nepociťují k žádné zemi nějakou toxickou nostalgii, je zárukou toho, že jimi posílená policie a armáda budou objektivnější a efektivnější.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz