Hlavní obsah
Názory a úvahy

Přestaňme se bát slova „cenzura“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

K dnešnímu článku mě inspiroval diskusní příspěvek od pana J. CH., který objasňuje, proč je nejvyšší čas zbavit slovo „cenzura“ negativních příznaků.

Článek

Přiznejme si to. Když se řekne cenzura, většina z nás získá pocit, že je řeč o něčem, co by nemělo existovat, co by mělo dávno ležet v historii. Ano, cenzura nabyla v historii negativního nádechu. Bylo to proto, že byla součástí zla, omezovala nás, sloužila silám, které ji používaly proti našim zájmům.

Cenzuru však lze použít i v pozitivním smyslu. Může stát na straně dobra a můžeme jejím prostřednictvím očistit společnost od protisystémových a dezinformačních sil, které svými toxickými názory rozdělují společnost, šíří nenávist a destabilizují liberální demokracii.

Pokud se má společnost vyvíjet pozitivním směrem, pak je třeba ji názorově sjednotit. Na tom panuje všeobecná shoda, ostatně i v souvislosti s nadcházející volbou prezidenta se neustále mluví o tom, jak je nutné, aby nerozděloval společnost jako jeho předchůdce. Pokud toho chceme dosáhnout, pak musíme potlačit všechny vlivy, které by nás sváděly z vytýčené cesty, jejímž konečným cílem je nastolení liberální demokracie, která si svou vedoucí roli ve společnosti již pevně a neochvějně zakotví v zákonech a ústavě.

Nebojme se slova „cenzura“, protože právě tento prostředek je nutnou podmínkou pro další kroky, které urychlí celospolečenské změny, po kterých všichni tak upřímně toužíme.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz