Hlavní obsah
Umění a zábava

Z cloudových služeb závadovou hudbu vymýtíme. Ale co mp3 soubory na pevných úložištích?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Pixabay.com

Mobilní operátor O2 přišel někdy před rokem s projektem Bezpečně v síti, který měl upozornit na to, že se v internetovém prostředí nachází spousta hudby mající vliv na radikalizaci posluchačů.

Článek

Mám neobyčejnou radost, že se telefonní operátor chopil iniciativy a vyrazil do boje proti závadným kapelám, závadným textům a hlavně i některým agresivním žánrům, jako je třeba metal či jiná beatová hudba. Současný trend, kdy značná část lidí poslouchá muziku z online aplikací, samozřejmě umožňuje důkladnou kontrolu a zajištění, aby se buřičská hudba zpochybňující základní evropské hodnoty k posluchači nedostala.

Ale stále existuje spousta konzervativních posluchačů (a jsou to právě především lidé s toxicky konzervativními názory), kteří mají např. v telefonu uložené vlastní soubory ve formátu mp3. Naštěstí technologie kráčí dopředu. Již dnes dokáží přehrávače v telefonech vložit posluchači mezi jeho soubory reklamu. Což lze využít k tomu, abychom k posluchačům dostali spoty, které propagují nové životní styly a diverzitu. Já věřím, že pro současnou technologii by nebyl ani problém odmítnout závadnou mp3 přehrát. Ale s tím se nesmíme spokojit. Rád bych se v mobilech dočkal takového přehrávače, který závadnou píseň dokáže z přístroje sám vymazat. Jen tak dosáhneme toho, aby závadná hudba neměla toxický vliv na naši mládež.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz