Hlavní obsah
Jídlo a pití

U nás je smažák téměř národní jídlo

Foto: Polemika, zdroj congerdesign, Pixabay

Jaké bylo moje překvapení při návštěvě v Německu, že se zde nedá tatarská omáčka koupit v žádném supermarketu.

Článek

Produkt britsko nizozemské firmy Hellmans se vyráběl v Nelahozevsi a nyní se výroba přenáší do Polska a do Rumunska.

Tatarská omáčka má původ ve východní Evropě a Asii. V Německu se nikdy nestala součástí hlavního kulinářského proudu, na rozdíl od jiných zemí, jako je Česká republika nebo Slovensko. V Německu nemusí zapadat do místních chuťových preferencí. Některé suroviny potřebné pro tatarskou omáčku nejsou v Německu tak snadno dostupné nebo populární, což omezuje její rozšíření.

Mají tady bohatou nabídku omáček a dipů, rajčatové, hořčičné a koprové, které jsou již dobře zavedené na trhu, což omezuje prostor pro nové nebo méně známé varianty.

Tatarská omáčka není v Německu aktivně propagována a distribuována, je málo pravděpodobné, že si najde cestu do místních obchodů a restaurací.

Takže až pojedete do Německa a budete si sami vařit, přibalte si do tašky i tatarku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz