Článek
Produkt britsko nizozemské firmy Hellmans se vyráběl v Nelahozevsi a nyní se výroba přenáší do Polska a do Rumunska.
Tatarská omáčka má původ ve východní Evropě a Asii. V Německu se nikdy nestala součástí hlavního kulinářského proudu, na rozdíl od jiných zemí, jako je Česká republika nebo Slovensko. V Německu nemusí zapadat do místních chuťových preferencí. Některé suroviny potřebné pro tatarskou omáčku nejsou v Německu tak snadno dostupné nebo populární, což omezuje její rozšíření.
Mají tady bohatou nabídku omáček a dipů, rajčatové, hořčičné a koprové, které jsou již dobře zavedené na trhu, což omezuje prostor pro nové nebo méně známé varianty.
Tatarská omáčka není v Německu aktivně propagována a distribuována, je málo pravděpodobné, že si najde cestu do místních obchodů a restaurací.
Takže až pojedete do Německa a budete si sami vařit, přibalte si do tašky i tatarku.