Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nepoučitelní politici celosvětově

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Image by freepik

Je to všude, u nás i třeba v USA. Politik si nevidí do úst a klidně kritizuje tak dlouho opozici, až se přestane kontrolovat a začíná svými slovy kritizovat i sám sebe.

Článek

Viz třeba aspirant na prezidenta USA - Donald Trump. Tak dlouho kritizoval Joe Bidena, tak moc nad ním chtěl drtivě vyhrát, že to přehnal a Biden odstoupil. Mohl si v poklidu dojít pro vítězství, ale musel by být mírnější.

Ale on ne, chtěl ho rozdrtit, rozdrtil ho a přišla Kamala. S tou už to bude více vyrovnaný soubor a najednou je tu za staříka pouze a jenom on. A dost možná ani nevyhraje.

U nás je to podobné - opozice v čele s ANO se neustále strefuje do Pětikolalice, jak to dělá blbě. OK, to je úděl jejich stran. Ale kdyby bylo ANO chytřejší, nechá udělat ODS tu špinavou práci s důchodama, reformama, se stavebním zákonem a potají se směje.

Ale ne, velkohubý představitelé opozice už nyní prohlašují, že po volbách (jak jinak než vyhraných) vše opět vrátí zpět. Ale co když si pak volič vzpomene, že to mají vrátit zpět? Proč nyní nejsou jen potichu?

Problémem politiků je jejich podivná povaha - totiž nutně lhát za každou cenu. I když to není evidentně nutné, tak prostě oni lžou. 95 % politiků už neumí komunikovat normálně, už jim nejde pronést větu, aniž by v ní několikráte zalhali.

ODS před volbama jasně řekla, že daně zvyšovat nebude. Ale zvýšila je. Již před několika lety řekl jeden náš politik, že „předvolební sliby nebyly zasazené do reálného rámce“. To se dá číst ale i tak, že politici slibují nemožné a vědí to. Takže vlastně vědomě lžou.

Nejsme v tom sami, lžou politici napříč zeměkoulí a lhát pořád budou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz