Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Jsou zrzavé ženy opravdu více sexuálně aktivní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Kolikrát jste slyšeli nevhodný vtip o zrzkách? A pokud se Vás osobně týkal, říkaly jste si, že jde jen o další společenský mýtus?

Článek

Závěry nové studie Vás možná překvapí, protože tomuto stereotypu dávají z velké části za pravdu. Výzkum provedený dotazníkovou metodou vědci z výzkumné laboratoře Jaroslava Flegra na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy hovoří jasně – ženy se zrzavou barvou vlasů jsou více sexuálně aktivní, mají více sexuálních partnerů a zahajují sexuální život dříve než ostatní ženy. Je v tom přeci jen háček. Příčina tohoto fenoménu je pravděpodobně způsobená právě existencí stereotypů o promiskuitě zrzek. Na jejich základě muži zřejmě častěji oslovují zrzavé ženy, které tak mají celkově více nápadníků, a tím pádem i vyšší šanci na frekventovanější pohlavní styk s různými partnery. Vyšší sexuální aktivita zrzek totiž nebyla dána vyšší sexuální touhou. Proto je nepravděpodobné, že by pozorovaná souvislost byla výsledkem např. vyšší hladiny pohlavních hormonů. Ve studii byli zahrnuti i zrzaví muži, u nich se ale žádná přímá korelace se zvýšenou sexuální aktivitou neprokázala. Takže až příště uslyšíte narážku na svou barvu vlasů, můžete ji alespoň odrazit vědeckými fakty.

autorka textu: Tereza Žirovnická

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz