Hlavní obsah
Hry

Československá hudba 80. let - Retro kvíz nejen pro pamětníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Hudební retro kvíz

Projdeme si společně připomenout největší hity, nezapomenutelné texty a ikonické interprety osmdesátých let. Dokážete projít tímto hudebním retro kvízem na 100 %?

Článek

Ať už jste tehdejší éru prožili na vlastní kůži nebo se k ní vracíte jako do důležitého a neopakovatelného období československé historie, připravte se na nostalgickou hudební vzpomínku. Tento hudební retro kvíz otestuje vaše znalosti a paměť poslechem ukázek hudby. Bude vám předloženo k poslechu celkem dvacet krátkých hudebních ukázek a vaším cílem je určit interprety těchto skladeb. Nebojte se, jde o velmi známé písně, které mají stále prostor v rádiích, a proto mnohdy nebude problém i pro mladší generace rozpoznat jméno zpěváka nebo kapely.

Kvíz není časově omezen a ukázky si můžete libovolněkrát přehrát. Na konci se dozvíte na kolik procent jste jej splnili a také vaše hodnocení znalostí československé hudby 80. let. Svůj výsledek si následně můžete v anketě porovnat s ostatními. Přejeme vám hodně zdaru!

Anketa

Jak vás ohodnotil tento hudební retro kvíz?
DJ Pop star
51,9 %
Hvězda diskoték
41,6 %
Osmdesátkami nepolíbený posluchač
5,2 %
Discolandový outsider
1,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 77 čtenářů.

Doufáme, že se vám v kvízu dařilo a pokud si rádi bystříte mozek podobnými testy, vyzkoušejte i naše další retro kvízy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz