Hlavní obsah
Hry

Filmový kvíz: Rocky - Otestujte své znalosti o filmové legendě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: The Movie Database (TMDB) - Licence Creative Commons Attribution 4.0

Kvíz - filmy Rocky

Pro fanoušky série Rocky bude tento vědomostní kvíz hračkou. Pro ostatní možná oříšek, ale jistě si každý přijde na své a možná se dozví něco nového.

Článek

Na začátek pár zajímavostí o filmech Rocky

Postava Rockyho byla inspirována skutečným boxerem jménem Chuck Wepner, který bojoval s Muhammadem Alim v roce 1975. Sylvester Stallone, který scénáře napsal a hrál ve filmech Rocky, když viděl Wepnerův boj, tak byl inspirován k vytvoření boxerského příběhu. Stallone napsal scénář k Rockymu za pouhé tři dny a prodal ho producentům za relativně malou částku, přičemž trval na tom, že bude hrát hlavní roli, přestože nemá žádné předchozí herecké zkušenosti. Filmy Rocky se staly kulturním fenoménem a Rocky Balboa se stal trvalým symbolem odhodlání a vytrvalosti.

Filmy Rocky jsou plné ikonických scén a nezapomenutelných citátů, které se staly součástí popkultury. Daly vzniknout četným pokračováním, spin-offům a dokonce i broadwayskému muzikálu. Rocky Balboa se stal kulturní ikonou, která inspiruje nespočet lidí, aby si šli za svými sny a nikdy se nevzdávali tváří v tvář nepřízni osudu. Boxérský příběh této postavy rezonoval u diváků po celém světě, díky čemuž je Rocky jednou z nejoblíbenějších filmových postav všech dob. Filmy Rocky měly také významný dopad na boxerský sport a inspirovaly novou generaci bojovníků a fanoušků. Odkaz Rockyho Balboa je důkazem trvalé síly vyprávění a lidského ducha.

Filmový kvíz

Doufáme, že se vám náš filmový kvíz líbil a proboxovali jste se otázkami bez větší újmy. Pokud máte rádi filmy, vyzkoušejte i naše další filmové kvízy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz