Hlavní obsah
Umění a zábava

Od bezdomovce k hvězdě: Jak se Sylvester Stallone stal Rockym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: tmdb.org

Sylvester Stallone: Muž, který nikdy nevzdal své sny

Sylvester Stallone je jedním z nejslavnějších herců a hvězda filmů Rocky a Rambo. Ale víte, jak se dostal na vrchol? Přečtěte si jeho inspirativní příběh o boji, odvaze a snu, který se stal skutečností.

Článek

Jak se Sylvester Stallone stal legendou z ničeho

Sylvester Stallone je dnes znám jako jedna z největších akčních hvězd všech dob. Jeho role ve filmech jako Rocky, Rambo, Cobra, Demolition Man a The Expendables jsou legendární. Ale málokdo ví, jak těžkou cestu musel projít, než se stal slavným. V tomto článku se podíváme na jeho inspirativní příběh, který dokazuje, že nikdy není pozdě se vzdát svých snů.

Od bezdomovce k milionáři

V době, než se Stallone stal hercem, se potýkal s řadou problémů. Narodil se v roce 1946 v New Yorku do chudé rodiny. Při porodu utrpěl poškození nervů, které mu způsobilo trvalé ochrnutí spodní části obličeje. To ovlivnilo jeho výslovnost a vzhled. Kvůli tomu byl často šikanován a odmítán. Navštěvoval několik škol, ale nikde se neuchytil. Nakonec odešel z domova a začal se živit různými pracemi, jako byl čistič zvířecích klecí, vrátný, pokladník v kině a dokonce i pornoherec.

V jednu chvíli byl tak na mizině, že ukradl manželčiny šperky a prodal je. Situace se zhoršila natolik, že skončil jako bezdomovec. Ano, tři dny spal na newyorském autobusovém nádraží. Nemohl zaplatit nájem ani si dovolit jídlo. Jeho nejhorší chvíle přišla, když se pokusil prodat svého psa Butkuse v obchodě s alkoholem za 100 dolarů. Vystavil si tam ceduli a psa uvázal. Neměl už peníze, aby psa uživil. Prodal ho nakonec jen za 50 dolarů. Vzpomínal, jak odešel s pláčem.

Foto: @officialslystallone

Sylvester Stallone a pes Butkus (bullmastif). „Měl jsem svého psa, BUTKUSE, nejlepšího přítele, důvěrníka, který se vždycky smál mým vtipům a snášel moje nálady a byl jedinou živou bytostí, která mě milovala takového, jaký jsem!“

Ale Stallone neztratil naději. Vždycky chtěl být hercem a psát scénáře. Sledoval filmy a studoval herectví. O dva týdny později viděl boxerský zápas mezi Mohammedem Alim a Chuckem Wepnerem a tento zápas ho inspiroval k napsání scénáře ke slavnému filmu ROCKY. Scénář psal 20 hodin! Pokusil se ho prodat a dostal za něj nabídku 125 000 dolarů. Měl však jen jednu prosbu. Chtěl si ve filmu zahrát. Chtěl být hlavní postavou, samotným Rockym. Ale studio řeklo NE. Chtěli skutečnou hvězdu.

Říkali, že „vypadá směšně a mluví směšně“. Odešel se svým scénářem. O několik týdnů později mu studio za scénář nabídlo 250 000 dolarů. Odmítl. Nabídli mu dokonce 350 000 dolarů. Stále odmítal. Chtěli jeho film, ale ne jeho. Řekl NE. Musel v tom filmu hrát.

Po nějaké době studio souhlasilo, dalo mu 35 000 dolarů za scénář a nechalo ho v něm hrát! Byla to nejlepší investice, jakou kdy udělali. Film ROCKY měl premiéru v roce 1976 a stal se okamžitým hitem. S rozpočtem pouhý 1 milion dolarů vydělal přes 225 milionů dolarů po celém světě. Film získal na prestižních cenách Oscar ocenění za nejlepší film, režii a střih. Byl dokonce nominován na cenu za nejlepšího herce! Film ROCKY byl zařazen do amerického Národního filmového registru jako jeden z nejlepších filmů vůbec!

Stallone se z ničeho nic stal hvězdou. První co udělal, tři dny čekal v obchodě s alkoholem na malého Jimmyho, aby koupil psa zpět. Ten mu ho už vrátit nechtěl. Nakonec koupil zpět svého psa Butkuse za 3 000 dolarů a malou roli ve filmu. Butkus si také zahrál v prvních dvou dílech.

Co se stalo s malým Jimmym? Nakonec jsem ho dal do filmu. Pamatujete si v Rockym, když ten malý kluk řekl: „Hej, vyhrál jsi?“ a já říkám: „Co jsi, hluchý?“ a on říká: „Ne, jsem malý.“ To je on.
Sylvester Stallone

Stallone napsal a hrál v dalších pěti pokračováních, která byla také úspěšná. Vytvořil také další ikonickou postavu, Johna Ramba, ve filmové sérii Rambo. Stallone se stal jedním z nejlépe placených herců v Hollywoodu, s majetkem odhadovaným na 400 milionů dolarů.

Lekce z jeho příběhu

Sylvester Stallone je živoucí důkaz, že nikdo kromě vás neví, čeho jste schopni. Lidé vás budou posuzovat podle toho, jak vypadáte. A podle toho, co máte. Ale bojujte! Bojujte za své místo v historii. Bojujte za svou slávu. Nikdy se nevzdávejte!

Prameny:

filmbaze.cz , BelowZeroToHero

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz