Hlavní obsah
Hry

Hlavolam pro bystré oči. Najdete odlišný zákusek?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Zábavné optické hádanky procvičují náš mozek a zlepšují jeho schopnost vnímat a interpretovat vizuální informace.

Jste připraveni otestovat svou pozornost? Následující optická hádanka opravdu prověří váš zrak a schopnost vnímat i ty nejjemnější detaily. Jen ti nejpozornější ji zvládnou vyřešit. Patříte mezi ně?

Článek

Na obrázku níže najdete několik sladkých zákusků. Na první pohled vypadají všechny stejně. Ale dávejte pozor! Mezi těmito svůdnými a lákavými dezerty je schován jeden nepatrně odlišný zákusek, který se vymyká z davu. Vaším úkolem je odhalit tohoto jedináčka v co nejkratším čase.

Najdete ho? Ponořte se do tohoto labyrintu sladkostí a prohlédnete si každý kousek opravdu pozorně. Nepřehlédněte žádný detail, sledujte strukturu, barvu, tvar i ozdoby. Ten odlišný zákusek může mít třeba jinou barvu, jiný tvar nebo být ozdoben neobvyklým způsobem. Ale to vám samozřejmě neprozradíme. Pokud se tedy chcete o svém ostřížím zraku přesvědčit na vlastní oči, pusťte se do hledání. Věříme, že s trpělivostí a soustředěním to dokážete!

Foto: Qizy

Najděte zákusek, který se od ostatních liší

A jak to dopadlo? Podařilo se vám v té záplavě lahůdek nalézt ten jedinečný a odlišný zákusek? Pokud ano, gratuluji! Vaše oči si zaslouží obrovskou pochvalu. Nenechali jste se zmást a vytrvale jste pátrali, dokud jste ten zvláštní kousek neobjevili. To si zasluhuje obdiv!

Pro mnohé to možná byl celkem oříšek. Přiznejme si to, všechny ty zákusky vypadají stejně a člověk by je na první pohled jen těžko rozlišoval.

Anketa

Podařilo se vám vypátrat odlišný zákusek?
Ano, byl to celkem snadný úkol.
7,6 %
Ano, ale dalo mi to zabrat.
6,1 %
Nepodařilo.
86,3 %
Celkem hlasovalo 1254 čtenářů.

Správné řešení

Pokud si chcete ověřit, že jste našli opravdu odlišný zákusek, nebo jste hledání vzdali, máme pro vás správné řešení. Onen jedináček se liší od ostatních větší ozdobnou kuličkou a jde tedy o ten v levém spodním rohu.

Foto: Qizy

Správné řešení

Pokud jste hravě našli řešení sami, pak by podobné optické hádanky a hlavolamy pro vás neměly být žádnou překážkou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz