Hlavní obsah
Hry

Zrakový test - Který hrozen se od ostatních liší?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Optická hádanka s hrozny

Dokážete mezi šesti zdánlivě stejnými hrozny najít ten, který se od ostatních liší? Pusťte se do této optické výzvy a otestujte svůj pozorovací talent! Jen ti nejlepší to dokážou do 20 sekund!

Článek

Zadání

Na obrázku níže je šest hroznů vinné révy, které na první pohled vypadají stejně. Pozorným pohledem ale odhalíte, že jeden z nich je jiný než ostatní. Vaším úkolem je v co nejkratším čase tento odlišný hrozen najít.

Každý hrozen je označen písmenem, abyste svou odpověď mohli snadno sdělit. Věnujte tedy chvilku pečlivému prozkoumání všech šesti hroznů. Přemýšlejte o rozdílech v barvě, tvaru či uspořádání jednotlivých bobulí. Jakmile odhalíte ten výjimečný hrozen, svůj výsledek si můžete porovnat s ostatními v anketě z závěru článku. Tak se do toho pusťte!

Foto: Qizy

Který hrozen se od ostatních liší?

Co tento test trénuje?

Tato jednoduchá optická hádanka vás nenásilnou formou vyzývá k rozvíjení zrakové pozornosti, analytického myšlení a schopnosti vnímat detaily. Je skvělým tréninkem pro váš mozek, který musí pečlivě zkoumat jednotlivé obrazové prvky a porovnávat je mezi sebou.

Hlasujte v naší anketě a zjistěte, kolik dalších lidí je na tom podobně.

Anketa

Podařilo se vám nalézt odlišný hrozen?
Ano, do 20 sekund!
42 %
Ano, ale trvalo mi to déle.
25,2 %
Nepodařilo.
32,8 %
Celkem hlasovalo 2445 čtenářů.

Správné řešení

Foto: Qizy

Řešení

Ať už jste hrozen odhalili snadno nebo po delším pátrání, důležité je, že jste svůj zrak trochu potrápili. Podobná obrázková cvičení jsou skvělým způsobem, jak zůstat v každodenním shonu bdělí. Kdo ví, kdy se vám schopnost vnímat jemné nuance bude hodit v praktickém životě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz