Hlavní obsah
Psychologie

Jste introvert, nebo extrovert? Zjistěte to s naším zábavným testem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: wayhomestudio / freepik.com

Osobnostní test

Všichni známe pojmy introvert a extrovert, ale co přesně znamenají? A jaký typ osobnosti jste vy? Tento osobnostní test vám to pomůže zjistit. Zodpovězte 11 jednoduchých otázek a hned to budete vědět!

Článek

Osobnost je komplexní soubor vlastností, které ovlivňují naše vnímání světa a způsob, jak s ním komunikujeme. Mezi nejznámější rysy patří introverzeextroverze. Jste spíše typ, který si užívá samotu a reflexi, nebo vás baví být ve společnosti a užívat si pozornost? Pokud si nejste jisti, zda jste introvert nebo extrovert, existuje několik způsobů, jak určit svůj typ osobnosti. Jednou z oblíbených metod je absolvovat test. Stačí tedy odpovědět na 11 jednoduchých otázek následujícího osobnostního testu:

Ať už jste introvert, extrovert nebo introvert, každý typ osobnosti má své jedinečné silné a slabé stránky. Důležité je pochopit a respektovat svůj typ i typy druhých. Introverti si cení klidu a samoty, extroverti se naopak dobíjejí v interakci s druhými. Vzájemným pochopením a respektováním můžeme budovat pevnější a harmoničtější vztahy.

Anketa

Jaký typ osobnosti vám vyšel v testu?
Introvet
68,8 %
Extravert
31,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 186 čtenářů.
  • Tipy pro introverty: Dopřejte si čas na samotu, abyste si dobili energii. Naučte se říkat „ne“ aktivitám, které vás vyčerpávají. Obklopte se lidmi, kteří respektují vaši potřebu prostoru.
  • Tipy pro extroverty: Respektujte potřebu introvertů po klidu a samotě. Aktivně naslouchejte introvertům a nechte je vyjádřit se. Vyhledejte aktivity, které si užijete společně s introverty i extroverty.

Pamatujte: Neexistuje „lepší“ typ osobnosti. Všichni jsme jedineční a můžeme se navzájem obohatit, pokud se budeme respektovat a chápat.

Pokud se o sobě chcete dozvědět více, vyzkoušejte i naše další osobnostní testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz