Hlavní obsah
Hry

Kvíz: Český jazyk 6. třída ZŠ - Jen málokdo projde tímto testem na jedničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy.cz

Myslíte si, že znáte češtinu lépe než žáci základní školy?

Český jazyk je jeden z nejbohatších a nejsložitějších jazyků na světě. Má mnoho pravidel, výjimek a zvláštností, které dělají jeho učení a používání zajímavým, ale také náročným.

Článek

Pokud si myslíte, že znáte český jazyk dobře, nebo si chcete ověřit své znalosti, máme pro vás skvělou příležitost. Připravili jsme pro vás kvíz z českého jazyka pro 6. třídu základních škol, který vás prověří z různých oblastí gramatiky, pravopisu a slovní zásoby.

Kvíz se skládá z 15 otázek, které pokrývají různá témata, jako je psaní tvrdého a měkkého i, doplňování chybějících slov ve větě, psaní velkých písmen, používání spojek, příslovcí a předložek a další. Otázky jsou sestaveny tak, aby vás pobavily a zároveň poučily. Během testu dostanete zpětnou vazbu k vašim odpovědím. Na konci kvízu se dozvíte, jak jste si vedli a budete ohodnoceni známkou - jako ve škole. Své znalosti si můžete porovnat s ostatními v anketě, která se nachází pod kvízem.

Kvíz je určen všem, kdo mají rádi český jazyk, nebo si chtějí prověřit či zlepšit své jazykové dovednosti. Je to skvělý způsob, jak si procvičit češtinu a zjistit, co ještě potřebujete zopakovat nebo doučit. Kvíz je vhodný nejen pro žáky 6. třídy základních škol, ale také pro starší žáky nebo dospělé. Tak neváhejte a zkuste to. Možná budete překvapeni, jak dobře znáte český jazyk!

Nebojte se, není to zkouška, je to jen zábava.

Kvíz:

Vyzkoušejte také tento kvíz:

Anketa

Jakou známku jste získali v kvízu Čeština pro 6. třídu?
Jedničku
17,3 %
Dvojku
52,2 %
Trojku
27,3 %
Čtyřku
2,3 %
Pětku
0,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 896 čtenářů.

Další vědomostní a jazykové kvízy naleznete na našich stránkách Qizy.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz