Hlavní obsah
Hry

Kvíz - Jak dobře znáte české zvyky, tradice a pranostiky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kornelia Thor / Pixabay.com

Jaro se probouzí a s ním přichází i jeden z nejdůležitějších křesťanských svátků – Velikonoce. Toto období je plné tradic a pranostik. Otestujte si své znalosti tradic v tomto vědomostním kvízu.

Článek

Zvyky a tradice jsou nedílnou součástí české kultury. Odrážejí naše hodnoty, víru a způsob života. Češi mají mnoho zvláštních zvyků, které souvisí s křesťanskými svátky, světci a koloběhem v přírodě. Některé z nich jsou velmi staré a pocházejí z doby předkřesťanské, jiné jsou novější a odrážejí současnou společnost.

V tomto vědomostním kvízu si prověříte své znalosti zvyků, tradic a pranostik. Kvíz obsahuje 20 otázek a není časově omezen. Je určen pro všechny věkové kategorie a je vhodný pro zábavu, ale také pro poznání našich zvyků a tradic. Můžete očekávat otázky týkající se vánočních a velikonočních svátků. Připomenete si některé pranostiky a svátky, které ještě nejsou zapomenuty.

Pod kvízem naleznete anketu, ve které můžete své výsledky porovnat s ostatními.

Anketa

Jak ohodnotil kvíz vaše znalosti zvyků a tradic?
Perfektní
6,3 %
Dobré
75 %
Tragické
18,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 16 čtenářů.

Doufáme, že jste si kvíz užili a dozvěděli se něco nového o bohaté české kultuře.

Přejeme vám, abyste si toto sváteční období užili v kruhu nejbližších.

Veselé Velikonoce!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz