Hlavní obsah
Hry

Kvíz - Prošli byste testem pro udělení českého občanství?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: jorono Pixabay

Test z českých reálií je nedílnou součástí písemné zkoušky pro udělení státního občanství České republiky

Pro získání českého občanství je nezbytné projít zkouškou, která ověřuje znalosti  českých reáliích. Vyzkoušejte si modelový test, kterým procházejí cizinci. Prošli byste touto zkouškou?

Článek

Test pro udělení občanství ČR

Získat české občanství je důležitým krokem pro cizince, kteří se chtějí plně začlenit do české společnosti a žít a pracovat v České republice. Součástí procesu udělení občanství je zkouška z českých reálií, která ověřuje znalosti žadatele o historii, politice, kultuře a geografii České republiky.

V reálné zkoušce se setkáte s 30 otázkami, po jedné z každého z 30 témat. Náš modelový test vám dává možnost simulovat test s reálnými otázkami, se kterými se žadatelé setkávají. Pro úspěšné složení zkoušky je nutné dosáhnout minimálně 60 %.

Na konci testu se dozvíte, na kolik procent jste zkoušku splnili a zda byste dle vašeho výsledku prošli testem úspěšně. Svůj výsledek si pak můžete porovnat s ostatními v anketě pod testem.

Začněte hned teď a otestujte své znalosti!

I když se pro mnoho rozených Čechů test z českých reálií může zdát jako hračka, realita je taková, že i pro ně může být překvapivě náročný. Test se zaměřuje na detaily z historie, politiky, kultury a geografie, které si ani rodilí Češi nemusí nutně pamatovat ze školy. Navíc stres a časový tlak během zkoušky můžou způsobit, že i znalí Češi udělají chyby, které by za normálních okolností neudělali.

Pamatujte, že cílem testu není ztrapnit žadatele, ale ověřit, zda má dostatek znalostí o zemi, ve které chce žít a pracovat.

Anketa

Jak jste dopadli v testu z českých reálií?
Úspěch
96,4 %
Neúspěch
3,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 394 čtenářů.

Pokud se vám tento kvíz líbil, vyzkoušejte ještě první modelový test pro udělení českého občanství, který obsahuje jiné otázky:

Další vědomostní a zábavné kvízy naleznete na našem webu Qizy.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz