Hlavní obsah
Hry

Kvíz: Okupace Československa 1968

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy.cz

Rok 1968 se nesmazatelně zapsal do historie Československa. Období tzv. Pražského jara, plné nadějí na demokratizaci a uvolnění poměrů v zemi, bylo násilně ukončeno 21. srpna 1968, kdy do Československa vtrhla vojska pěti států Varšavské smlouvy.

Tento retro kvíz „Okupace Československa 1968“ vás zavede do jednoho z nejdramatičtějších období našich moderních dějin. Jste připraveni čelit výzvě a otestovat své znalosti?

Článek

V tomto kvízu se můžete těšit na 20 pečlivě připravených otázek, které prověří vaše znalosti o klíčových aspektech okupace Československa. Budete odpovídat na dotazy týkající se důvodů invaze, jejího průběhu a dlouhodobých důsledků této historické události. Kvíz se zaměří také na klíčové postavy, které sehrály zásadní roli v této kapitole našich dějin.

Připravte se na otázky, které vás donutí zamyslet se nad tím, kdy přesně invaze proběhla a které země se podílely na okupaci Československa. Retro kvíz „Okupace Československa 1968“ je výzvou pro všechny milovníky historie.

Svůj výsledek kvízu si můžete porovnat s ostatními v následující anketě:

Anketa

Jak ohodnotil kvíz vaše znalosti okupace 1968?
Excelentní
77,6 %
Průměrné
19,4 %
Tragické
3 %
Celkem hlasovalo 67 čtenářů.

Doufáme, že jste si užili tento kvíz a možná i získali nové perspektivy na události, které nás stále ovlivňují. Ať už jste dosáhli skvělých výsledků nebo si jen odfrkli při některých obtížných otázkách, děkujeme vám za vaši účast a zájem o tuto důležitou část naší historie. Pokud jste si z kvízu odnesli něco nového, pak splnil svůj cíl. Nezapomeňte vyzkoušet i naše další vědomostní kvízy a pokračovat ve svém historickém dobrodružství!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz