Hlavní obsah
Hry

Matematický hlavolam pro výjimečné mozky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Numerický rébus, který může odhalit vaše nadprůměrné IQ

Vyzkoušejte matematický hlavolam, který prověří vaše logické myšlení a numerické dovednosti. Tento rébus není pro každého. Zvládnou ho rozluštit jen jedinci s nadprůměrným IQ a železnou vytrvalostí.

Článek

Vaším úkolem je doplnit do černých polí všechna čísla od 1 do 9 tak, aby výpočty vedly ke správným výsledkům v zelených polích. Zní to jednoduše? Nenechte se mýlit! Tento hlavolam vyžaduje trpělivost, analytické myšlení a schopnost vidět souvislosti tam, kde je ostatní přehlédnou.

Foto: Qizy

Doplňte správně všechna čísla 1 až 9

Pravidla:

  • Do každého černého pole doplňte jedno číslo od 1 do 9.
  • Každé číslo můžete použít pouze jednou.
  • Bílá pole obsahují matematické operace (+, -, ×), které se aplikují na sousední čísla.
  • Výsledky operací v každém řádku a sloupci musí odpovídat zeleným polím na konci.

Zatímco běžný smrtelník by nad tímto rébusem mohl strávit i hodiny marného přemýšlení, pro matematického génia je to příležitost, jak si procvičit mozkové závity. Dokážete najít správnou kombinaci čísel, která odemkne tuto číselnou hádanku?

Není důležité jen vyřešit hlavolam, ale také si užít proces jeho luštění. Každý neúspěšný pokus vás přibližuje k řešení a bystří vaši mysl.

Anketa

Podařilo se vám vyluštit tento hlavolam?
Ano, byl to pro mne snadný úkol!
0 %
Ano, ale dal mi pěkně zabrat!
50 %
Nepodařilo!
50 %
Celkem hlasovalo 6 čtenářů.

Pokud jste tento hlavolam vyřešili, blahopřeji! Právě jste prokázali, že vaše IQ se pohybuje v pásmu nadprůměru, možná i geniality. Váš úspěch naznačuje, že vaše analytické myšlení a numerická inteligence jsou na úrovni těch nejbystřejších mozků.

Pro ty, kterým se nepodařilo tento hlavolam vyřešit, nezoufejte! Matematické schopnosti a logické myšlení jsou dovednosti, které lze trénovat a zlepšovat. Tento rébus je opravdu náročný a to, že jste ho nevyřešili na první pokus, rozhodně neznamená, že nemáte potenciál.

Řešení

Foto: Qizy

Správné řešení

Připravil jsem celou sérii matematických hádanek různých obtížností, které vám pomohou postupně zlepšovat vaše schopnosti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz