Hlavní obsah
Hry

Oční test: Najdete kočku v davu do 20 sekund?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Prověřte si svůj zrak s touto optickou hádankou

Dokážete najít ukrytou kočku mezi desítkami lidí? Ti nejbystřejší to zvládnou do 20 sekund. A jak jste na tom s postřehem vy? To prověří tato optická hádanka.

Článek

Zadání

Podívejte se pozorně na obrázek níže. Je plný usměvavých lidských tváří. Mezi nimi se schovává jedna kočička, která tam tak úplně nepatří. Vaším úkolem je najít ji co nejrychleji. Zvládnete to jako ti nejpozornější do 20 sekund?

Připraveni? Tak tři, dva, jedna… START!

Foto: Qizy

Najděte na obrázku ukrytou kočku

Optické hádanky jako tato nejsou jen zábavou, ale i cvičením pro náš mozek a zrak. Trénují naši schopnost koncentrace, zlepšují všímavost a podporují rychlé rozhodování. Navíc, pravidelné luštění podobných hádanek může pomoci udržet náš mozek v kondici i ve vyšším věku.

Svůj výkon si můžete porovnat s ostatními v následující anketě:

Anketa

Podařilo se vám nalézt na obrázku kočku?
Ano, do 20 sekund!
72,3 %
Ano, ale trvalo mi to déle.
12,5 %
Nepodařilo!
15,2 %
Celkem hlasovalo 710 čtenářů.

Pokud jste kočku našli v časovém limitu, gratulujeme! Máte opravdu bystrý zrak. A pokud se vám to nepodařilo? Nevadí! I snaha se počítá a příště to určitě půjde lépe. Pamatujte, že každá taková hádanka je tréninkem pro váš mozek, takže jste tak jako tak udělali něco dobrého pro sebe.

Správné řešení

A teď to, na co všichni čekáte - správné řešení! Kočka se ukrývá v pramenech blond vlasů.

Foto: Qizy

Správné řešení hádanky

Děkujeme, že jste se zúčastnili našeho očního testu! Doufáme, že vás pobavil a trochu potrápil vaše mozkové závity. Nezapomeňte, že pravidelné luštění podobných hádanek je skvělým způsobem, jak si udržet bystrou mysl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz