Hlavní obsah
Hry

Optická hádanka - najděte na obrázku dvě stejné kočky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Optické rébusy mají pozitivní vliv na lidskou mysl

Představíme vám jednu z optických hádanek, které mají pozitivní vliv na lidský mozek. Trénují a posilují soustředění, pozorování a rychlý úsudek.

Článek

Zadání hádanky

V této optické hádance si prohlédnete obrázek s různými kočkami. Vašim úkolem je najít v co nejkratším čase dvě naprosto totožné kočky. Hádanku naleznete níže i s anketou pro porovnání vašeho výsledku s ostatními. Na konci článku pak i správné řešení. Nyní si ještě povíme, jakým přínosem jsou podobné optické rébusy.

Optické hádanky jsou zábavnou a zároveň užitečnou aktivitou pro lidský mozek. Mají několik přínosů:

  1. Vylepšují pozornost: Při řešení optických hádanek musíme být pozorní a soustředění, abychom si všimli malých detailů, které odlišují obrázky. To pomáhá posilovat naši schopnost soustředění.
  2. Trénují vizuální vnímání: Optické hádanky posilují naše vizuální vnímání a schopnost rozpoznat drobné změny a odlišnosti mezi obrazy.
  3. Podporují rychlé rozhodování: Cílem optických hádanek je hledání rozdílů co nejrychleji. To nás podporuje ve schopnosti rychlého rozhodování a rychlých reakcí.
  4. Podněcují kreativitu: Optické hádanky mohou mít různé obtížnosti a kreativní prvky. Řešení těchto hádanek nás může povzbuzovat k hledání nových a kreativních přístupů.
  5. Zábava a odpočinek: Hledání nuancí mezi obrázky je zábavnou aktivitou, která nás může odreagovat a uvolnit od každodenních starostí.

Celkově řešení optických hádanek posiluje naši schopnost pozorování, soustředění a rychlých rozhodnutí, což je pro lidský mozek velmi prospěšné. Tyto hádanky jsou také populární zábava ve formě časopisů, knih, mobilních aplikací a online her.

Najděte na obrázku dvě stejné kočky

Foto: kviz.qizy.cz

Optická hádanka: Najděte na obrázku dvě stejné kočky v co nejkratším čase

Anketa

Za jak dlouho se vám podařilo stejnou kočku nalézt?
Do 30 sekund
60,7 %
Asi do minuty
21,4 %
1 - 2 minuty
5 %
Více než 2 minuty
5,7 %
Nepodařilo se nalézt
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 140 čtenářů.

Řešení:

Foto: kviz.qizy.cz

Řešení optické hádanky

Pokud rádi luštíte podobné hádanky podívejte se na naše další optické hádanky a iluze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz