Hlavní obsah
Umění a zábava

KVÍZ: Čeština pravopis - jen málokdo získá jedničku. Jak jste na tom vy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy.cz

Pokud chcete zjistit, jak dobře ovládáte pravopis a gramatiku, jste na správném místě. Tento poměrně náročný kvíz z českého pravopisu vás oznámkuje.

Tento kvíz je určen nejen pro žáky, ale především pro dospělé. Právě ti v něm často chybují. Pokud chcete otestovat své znalosti českého pravopisu, tento kvíz vás oznámkuje jako ve škole.

Článek

Co tento kvíz testuje?

Z tohoto jazykového kvízu zjistíte, jak si poradíte s pravidly psaní měkkého a tvrdého „i“, čárkami ve větě a psaním velkých a malých písmen. Doufáme, že se budete skvěle bavit a zároveň oprášíte své školní znalosti. Snad se i něco přiučíte.

Možná budete překvapeni tím, jak dokáže český jazyk zamotat hlavu i těm zkušeným. To dokládají i reakce uživatelů, kteří testem prošli s překvapivým výsledkem.

Každý z nás má svůj vlastní přístup k jazyku a pravopisu. tento kvíz nám připomíná, že český jazyk má svá úskalí, která nás mohou překvapit a naučit nás novým věcem.

Nyní se vrhněte na kvíz i vy a o váš názor a výsledek se podělte v anketě nebo komentářích pod kvízem.

Kvíz z českého pravopisu:

Ať už jste dosáhli skvělých výsledků nebo ne, hlavní je, že jste se snažili a možná i něco nového se naučili. Čeština není jednoduchým jazykem, ale právě to ji dělá tak zajímavou pro nás všechny. V anketě níže můžete hlasovat a poměřit si tak své znalosti s ostatními.

Doporučujeme vyzkoušet i kvízy:

Anketa

Jakou známku jste získali v tomto kvízu?
1
17,5 %
2
36 %
3
39,7 %
4
5,2 %
5
1,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 481 čtenářů.

Děkujeme vám za vaši účast a těšíme se, že budete pokračovat v rozvíjení svých jazykových dovedností s našimi dalšími jazykovými kvízy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz