Hlavní obsah
Hry

Fobie - Jak dobře znáte jednotlivé fobie prověří tento kvíz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy.cz

Tento kvíz je vstupenkou do světa, kde se setkáte s různými fobiemi, které ovlivňují lidskou psychiku.

Tento kvíz vás provede fascinujícím světem fobií, kde se budete muset zaměřit na znalost názvů různých fobií a pokusit se porozumět psychickým mechanismům, které stojí za těmito iracionálními strachy.

Článek

Víte, co fobie znamená? Pokud jste někdy pozorovali pavouka či myš a nedokázali si vysvětlit, proč někdo může reagovat panickým strachem, nebo jste se divili, proč někdo nesnese vstoupit do výtahu, pak jste na správném místě.

Co je to fobie?

Fobie je silný a nekontrolovatelný strach nebo panika spojená s určitými věcmi, situacemi nebo jevy. Lidé trpící fobií mohou pociťovat extrémní úzkost a stres, když se setkají s tím, co je děsí, i když je to většinou neškodné. Fobie mohou ovlivňovat každodenní život a mohou se projevovat fyzickými reakcemi, jako je zrychlený tep a pocení. Existuje mnoho různých druhů fobií, včetně strachu z pavouků, výšek, letu, otevřených prostorů a mnoha dalších. Terapie a léčba mohou pomoci lidem s fobiemi zvládat své obavy a snižovat jejich negativní vliv na život.

Jak dobře se orientujete v názvech fobií?

Tento jazykový vědomostní kvíz vás zavede do světa fobií, kde se budete muset zaměřit na znalost různých názvů fobií a pokusit se proniknout do psychických mechanismů, které stojí za těmito iracionálními strachy. Po spuštění kvízu níže, a zodpovězení kvízových otázek, můžete hlasovat v anketě a poměřit si tak své znalosti s ostatními.

Kvíz:

Doporučujeme vyzkoušet:

Anketa

Jak kvíz ohodnotil vaše znalosti fobií?
Fobolog
8,3 %
Fenomén
25 %
Filozof
58,3 %
Flegmatik
8,3 %
Fóbik
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12 čtenářů.

Pokud se vám náš kvíz líbil, vyzkoušejte i naše další zábavné a vědomostní kvízy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz