Hlavní obsah
Hry

Optická hádanka s letopočtem 2024 skrytým v kódovaném textu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Procvičte si zrak a pozorovací schopnosti s tímto hlavolamem.

V této optické hádance máte za úkol spočítat, kolikrát se v kódovaném textu vyskytuje letopočet 2024. Letopočet je zapsán zleva doprava a vyskytuje se pouze v řádcích, ne ve sloupcích.

Článek

Kódovaný text se skládá z číslic 0, 2 a 4. Na první pohled v něm patrně žádný smysl ani vzor nenajdete. Musíte text pečlivě prozkoumat řádek po řádku a hledat specifickou sekvenci číslic 2024.

Pokud budete postupovat systematicky, po chvíli v textu skutečně naleznete několik výskytů letopočtu 2024. Ponořte se tedy do tajů této optické hádanky a zkuste odhalit počet těchto ukrytých číslic.

Na konci článku se dozvíte správné řešení. Přejeme hodně štěstí při hledání.

Foto: Qizy

Optická hádanka - Kolik čísel 2024 naleznete na obrázku?

Svůj výsledek si můžete porovnat s ostatními v následující anketě:

Anketa

Kolik letopočtů 2024 jste nalezli?
1
0 %
2
0 %
3
15,8 %
4
31,6 %
5
52,6 %
6
0 %
7
0 %
Celkem hlasovalo 19 čtenářů.

Tato optická hádanka ukazuje, že i zdánlivě náhodný text může obsahovat skrytou informaci. Stačí vědět, co hledat, a pak už je potřeba jen trpělivost a pozornost. Občas se vyplatí dívat se na věci novým pohledem a hledat v nich hlubší smysl. Nikdy nevíme, co zajímavého můžeme objevit.

Správné řešení

Foto: Qizy

Řešení hádanky s letopočtem 2024

Celkem se letopočet 2024 v kódovaném textu podle zadání nachází 5krát. Gratulujeme všem, kteří měli výsledek správně. Pokud rádi luštíte podobné úkoly, vyzkoušejte i naše další optické hádanky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz