Hlavní obsah
Hry

Optické rébusy: Otestujte si své vizuální schopnosti v několika hádankách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Optické hádanky jsou skvělým způsobem, jak si odpočinout, pobavit se a zároveň rozvíjet svou mysl

Připravili jsme pro vás několik optických hádanek, které zábavnou formou procvičí vaše vizuální vnímání, mají pozitivní vliv na soustředění, paměť, detailní vidění a kreativní myšlení.

Článek

Optické rébusy jsou zábavný způsob, jak procvičit svůj mozek a zlepšit své vizuální vnímání. V tomto článku vám představíme několik typů optických hádanek, které vás vyzvou k hledání skrytých, odlišných nebo rozdílných objektů na obrázcích. Tyto hádanky nejenže pobaví, ale také vám pomohou rozvíjet následující schopnosti:

Pozornost: Soustředěním na detaily a hledáním jemných nuancí mezi obrázky a objekty.

Koncentrace: Musíte se soustředit na jednu věc a nenechávat se rozptylovat okolními podněty.

Kreativní myšlení: Musíte být kreativní, abyste našli řešení, které si většina lidí neuvědomuje.

Vizuální paměť: Zapamatováním, jak vypadají obrázky, a porovnáváním jich mezi sebou.

Optické hádanky mohou také zlepšit vaši náladu, snížit stres a zvýšit sebevědomí.

A nyní přistoupíme k samotným rébusům a na konci článku vám odhalíme správná řešení.

Optická hádanka č. 1

Na obrázku níže je několik smajlíků, kteří se usmívají, mrkají nebo dělají jiné výrazy, ale každý je v páru. Každý, až na jednoho. Vaším úkolem je tedy nalézt jednoho smajlíka, který je jedinečný. Pokuste se to zvládnout co nejrychleji. Pokud se vám to podaří do jedné minuty, máte velmi dobrou vizuální paměť a vnímání.

Foto: Qizy.cz

Optická hádanka č. 1

Optická hádanka č. 2

Prohlédněte si pozorně všechny řady se čtvercovými objekty a pokuste se co nejrychleji nalézt jeden odlišný. Pokud se vám to podaří do 20 sekund, geniálně spolupracuje váš zrak s mozkem a máte dobrý smysl pro detail.

Foto: Qizy.cz

Optická hádanka č. 2

Optická hádanka č. 3

Na obrázku jsou dva kruhy A a B, které vypadají podobně, ale jsou na jiných podkladech. Vaším úkolem je určit, který z kruhů je světlejší. Tato hádanka testuje vaši schopnost rozlišovat jemné odstíny barev. Tento rébus není časově omezen, odpověď si tedy dobře rozmyslete a správné řešení si pak z kontrolujte v závěru článku.

Foto: Qizy.cz

Optická hádanka č. 3

Optická hádanka č. 4

Na obrázku je podzimní lesní hřbitov. Vaším úkolem je najít v této scenérii něco mystického. To něco může být pro někoho snadno spatřitelné, pro jiného zrak je to téměř neviditelné. Zkuste to něco na obrázku nalézt a identifikovat. Tato hádanka testuje vaši schopnost pozorování a kreativního myšlení.

Foto: Qizy.cz

Optická hádanka č. 4

Anketa

Která optická hádanka vám dala nejvíce zabrat?
1) Smajlíci
13,3 %
2) Čtvercové objekty
13,3 %
3) Dva kruhy
5,6 %
4) Hřbitov
67,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 90 čtenářů.

Správná řešení

Hádanka č. 1

Foto: Qizy.cz

Řešení hádanky č. 1

Hádanka č. 2

Foto: Qizy.cz

Řešení hádanky č. 2

Hádanka č. 3

Oba kruhy mají zcela totožnou barvu i odstín. Jedná se o optickou iluzi.

Hádanka č. 4

Pokud se vám podařilo na obrázku hřbitova spatřit halloweenskou dýni, pak máte dobré vizuální schopnosti a kreativní myšlení.

Doufáme, že se vám naše optické rébusy líbily a zvládli jste je bez nápovědy. A pokud jste náhodou něco nevyřešili, nic si z toho nedělejte. Častější trénink bystří mysl. Zkuste si vyřešit i naše další hádanky a hlavolamy. Existuje mnoho různých typů optických hádanek, které můžete vyzkoušet.

Optické hádanky jsou skvělým způsobem, jak si odpočinout, pobavit se a zároveň rozvíjet svou mysl. Takže si je užívejte ať vám to myslí!

Zdroj: Autorský text a grafika Qizy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz