Hlavní obsah
Hry

Optický hlavolam - Jen lidé s dobrým zrakem jej dokáží vyřešit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: kvizy.qizy.cz

Optický hlavolam s lízátky - dokážete jej vyřešit?

Pokud máte rádi rychlé optické hádanky, jste tu správně. Tento obrázkový hlavolam s lízátky otestuje vaše zrakové schopnosti a vnímání jemných nuancí.

Článek

Zadání

Na obrázku níže naleznete desítky lízátek různých velikostí. Všechny mají spirálovou kresbu, ale jen několik z nich, má tuto spirálu opačnou. Vaším úkolem je zjistit, kolik takto odlišných lízátek, od většiny ostatních, se na obrázku nachází. Tak zbystřete zrak a můžete začít hledat.

Foto: kvizy.qizy.cz

Optický hlavolam s lízátky - zadání

Pokud jste už našli více než jedno lízátko s opačnou spirálou než má většina ostatních a domníváte se, že už jich tam asi více není, můžete pokračovat ve čtení dále. Než vám představíme správné řešení, v anketě můžete hlasovat o vašem počtu nalezených lízátek a poměřit si tak svůj výsledek s ostatními.

Anketa

Kolik lízátek jste našli vy?
Žádné
5,5 %
1
8,8 %
2
9,5 %
3
13,5 %
4
25,9 %
5
29,6 %
6
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 274 čtenářů.

Pro někoho může být tento úkol snadný a pro jiné velmi obtížný. Tento rozdíl může být způsoben schopností spolupráce zraku s mozkem při hledání jemných nuancí, ale také například to, zda hádanku řešíte na počítači nebo na mobilu. Každopádně je fajn si občas vyzkoušet podobné optické testy.

Správné řešení

Foto: kvizy.qizy.cz

Optický rébus - řešení

Jak je z obrázku patrné, správné řešení bylo pět lízátek. Gratulujeme všem, komu se podařilo k tomuto výsledku poctivě dospět. Ostatním děkujeme, že jste to zkusili a snad jste se i příjemně zabavili.

Pokud máte rádi podobné rébusy, můžete vyzkoušet i naše další optické hádanky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz