Hlavní obsah
Hry

Optický test - Vyzkoušejte své rozlišovací schopnosti jednoduchým rébusem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Optické test a hlavolamy jsou dobrým cvičením pro lidi, kteří chtějí trénovat svou pozornost, paměť a logiku.

Máte dobré oko pro detaily? Dokážete rozlišit mezi různými piktogramy, které se používají k označení mužů a žen? Pak je tento optický test právě pro vás!

Článek

Než si dáme náš půlminutový test, povíme si něco málo o obdobných optických rébusech.

Optické testy a jejich pozitivní vliv na lidský mozek

  • Zlepšují pozornost a koncentraci. Optické testy vyžadují pozornost k detailům a rozlišení mezi různými piktogramy. To pomáhá posilovat schopnost soustředit se na jednu věc a ignorovat rušivé faktory.
  • Posilují paměť a učení. Optické testy také stimulují paměť tím, že si musíme zapamatovat pozici a jak se liší piktogramy podle jejich typu. To pomáhá posilovat paměť pro složité informace a učení nových znalostí.
  • Rozvíjejí logiku a myšlení. Některé testy také vyžadují logické myšlení tím, že musíme najít pravidla nebo vzorce mezi obrazci. To pomáhá rozvíjet schopnost analyzovat situace a řešit problémy.

Optické testy jsou tedy dobrým cvičením pro lidi, kteří chtějí zlepšit svou pozornost, paměť a logiku.

Optický test s piktogramy

Na obrázku jsou ve žlutém poli zobrazeny piktogramy žen, mezi kterými je zamícháno i několik mužských piktogramů. Vašim cílem je během 30 sekund nalézt všechny mužské piktogramy.

Foto: Qizy

Optický test

Anketa

Kolik mužů se vám podařilo během 30 sekund nalézt?
0
2,1 %
1-3
8,5 %
4-6
56,8 %
7
26,5 %
8
6,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 611 čtenářů.

Výsledné hodnocení

Pokud jste nalezli 0 mužů, máte velmi špatné rozlišovací schopnosti. Možná byste měli zkontrolovat svůj zrak nebo se více soustředit na obrázek. 😕

Pokud jste nalezli 1-3 muže, máte průměrné rozlišovací schopnosti. Nejste špatní, ale ani nevynikáte. Můžete se zlepšit cvičením a luštěním podobných testů. 😐

Pokud jste nalezli 4-6 mužů, máte dobré rozlišovací schopnosti. Jste nadprůměrní a dokážete najít i ty nejjemnější rozdíly mezi piktogramy. Gratulujeme! 😊

Pokud jste nalezli 7 mužů, máte vynikající rozlišovací schopnosti. Jste mezi těmi nejlepšími a máte oko pro detaily. Jste opravdové eso optických testů. Zasloužíte obdiv! 😍

Pokud jste nalezli 8 mužů, máte buď špatné počítací schopnosti, paměť nebo jste se pokusili podvádět. Na obrázku je jen 7 mužů, takže jste si buď spletli nějakou ženu s mužem, nebo jste si vymysleli nějakého dalšího. Buďte upřímní a zkuste to znovu. 😒

Foto: Qizy

Řešení testu

Pokud se vám náš test líbil a rádi si zaměstnáváte mozek podobnými rébusy, vyzkoušejte i naše další optické hádanky a testy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz