Hlavní obsah
Umění a zábava

Pád domu Usherů: Mike Flanagan vrací horor na výsluní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Tmdb.org / Filmbaze.cz

Pokud hledáte seriál, který vás bude děsit, bavit a překvapovat, pak je Pád domu Usherů tou správnou volbou.

Mike Flanagan, tvůrce úspěšných hororových seriálů, se vrací s novým dílem, které je inspirováno povídkami Edgara Allana Poea. Nenechte si ujít jednu z nejlepších hororových sérií roku 2023 .

Článek

Pád domu Usherů je nový hororový seriál od Mikea Flanagana, který se inspiroval klasickou povídkou Edgara Allana Poea. Sleduje osudy rodiny Usherů, která si vybudovala mocnou dynastii, ale jejíž dědictví je ohroženo záhadnými úmrtími a temnými tajemstvími. Vyznačuje se vynikajícím hereckým výkonem, zejména od Cary Gugino (Verna), Mary McDonnell (Lady Usherová), a Bruce Greenwooda, který ztvárňuje Rodericka Ushera. Herci dokáží předvést širokou škálu emocí a vytvořit napjatou atmosféru mezi sebou i ostatními postavami.

Seriál je také vizuálně působivý, s detailně zpracovanými kostýmy, rekvizitami a kulisami, které evokují dobu 19. století. Kamera a střih jsou mistrně provedeny, takže divák je vtahován do děje a neztrácí zájem ani v klidnějších momentech. Hudba od The Newton Brothers je také velkým přínosem, protože dokonale podtrhuje náladu a napětí každé scény.

Pád domu Usherů se nebojí být brutální a temný, a to jak ve fyzickém, tak psychologickém smyslu. Některé scény jsou velmi násilné a krvavé, a některé postavy jsou zobrazeny jako velmi zvrácené a nemorální. Seriál také ukazuje, jak rodinné pouto může být zneužito a zničeno kvůli chamtivosti, moci a posedlosti. Dotýká se témat jako incest, vražda, šílenství, láska, smrt a osud.

Seriál Pád domu Usherů je určen pro fanoušky hororu a dramatu, kteří hledají kvalitní zpracování klasické literatury s moderním přístupem. Je také vhodný pro ty, kteří obdivují tvorbu Mikea Flanagana a jeho schopnost vytvářet strašidelné a poutavé příběhy s hlubokým významem. Jedná se o jednu z nejlepších hororových sérií roku 2023 a stojí za shlédnutí. Netflix tak servíruje divákovi po dlouhé době kvalitní podívanou.

Seriál Pád domu Usherů je jeden z nejlepších hororových seriálů, které jsem kdy viděl. Je to temná, znepokojivá a zároveň fascinující podívaná, která vás bude děsit, bavit a překvapovat.

Foto: tmdb.org / filmbaze.cz

Flanaganovi se daří vytvářet děsivou a zároveň fascinující atmosféru, která vás pohltí a nepustí.

Seznam epizod:

  • Půlnoční děs (E01)
  • Maska červené smrti (E02)
  • Vražda v ulici Morgue (E03)
  • Černý kocour (E04)
  • Zrádné srdce (E05)
  • Zlatý brouk (E06)
  • Jáma a kyvadlo (E07)
  • Havran (E08)

Moje hodnocení: 8/10

Zdroj:

filmer.cz, netflix.com, filmbaze.cz, tmdb.org

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Seriál Pád domu Usherů

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz