Článek
Dnes vám přináším recept na domácí smažená kuřecí křídla jako z populárního fastfoodového řetězce, která si můžete připravit ve vlastní kuchyni. S tímto receptem si můžete pochutnat na 36 křidýlkách plných chutí, které si získají srdce vašich blízkých. Připravte se na výlet do světa křupavosti a pochoutek!
Ingredience:
- 18 ks kuřecích křídel (nařežte každé na 3 díly, špičky přidáme do vývaru)
- 1/2 litru vody
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce mleté papriky
- špetka čili papriky
- 1 lžíce medu
- 1 rozmačkaný stroužek česneku
- 2 vejce
- 2 dcl včerejšího nálevu (z marinády)
- 8 lžic hladké mouky
- sůl
- špetka chilli papriky
- špetka kypřícího prášku
Postup:
1. Křidélka marinujeme:
- Nařežte 18 kusů kuřecích křídel na kloubech tak, aby vznikly 3 díly z každého křídla. Špičky si nechte stranou, budou se používat později.
- Ve velké míse smíchejte 1/2 litru vody, 3 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžíci mleté papriky, špetku čili papriky, 1 lžíci medu a rozmačkaný stroužek česneku. Tvoříte tak marinádu.
- Vložte nakrájená křidélka do marinády a nechte je přes noc v lednici marinovat.
2. Příprava těstíčka:
- Druhý den vyjměte křidélka z marinády a osušte je.
- Ve vhodné nádobě smíchejte 2 vejce, 2 dcl včerejšího nálevu (z marinády), 8 lžic hladké mouky, sůl, špetku chilli papriky a špetku kypřícího prášku. Tvoříte tak těstíčko.
- Vhoďte do těstíčka všechna křidélka a důkladně je promíchejte, aby byla všechna křidýlka dobře obalená.
3. Obalování křidýlek:
- V misce smíchejte 250 g hl. mouky, lžíci mleté papriky, špetku chilli a špetku kypřícího prášku. Tvoříte tak obalovací směs.
- Postupně vkládejte křidélka z těstíčka do obalovací směsi a jednotlivé kousky důkladně obalte. Lehce oklepejte přebytečnou mouku.
4. Smažení křidélek:
- V pánvi rozpálte 1 litr oleje na středním plameni.
- Smažte obalená křidélka v rozpáleném oleji tak, aby byly jednotlivé kousky ponořené. Občas je otočte, aby se smažily rovnoměrně.
- Smažte křidélka přibližně 10-12 minut na 3/4 výkonu, dokud nejsou zlatě hnědá a křupavá.
- Po smažení křidélka vyjměte z oleje a nechte je okapat na ubrousku, aby se odstranil přebytečný tuk.
5. Podávání:
Smažená kuřecí křídla ala KFC můžete podávat s různými přílohami. Doporučujeme je servírovat s pečenými retro brambory, hranolkami, bramborovou kaší nebo jen tak s kečupem nebo dipem.
Pro dip můžete jednoduše smíchat majonézu, mačkaný česnek a bylinky dle své chuti.
Užijte si křupavou chuť smažených kuřecích křídel a připravte si tento lahodný pokrm pro svou rodinu či přátele. Buďte si jisti, že vás tato pochoutka zaručeně nadchne svou autentickou chutí a křupavostí.
Více receptů naleznete na Krme.cz