Hlavní obsah
Hry

Retro Test: Uhodněte názvy ikonických her z 80. let

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Retro hry mají stále své místo v našich srdcích, ať už kvůli jejich jednoduchosti nebo nezaměnitelnému šarmu.

Dnes vám přinášíme neotřelý způsob, jak si zavzpomínat na 80. léta – prostřednictvím našeho retro testu. Poznáte legendární hry z osmdesátých let?

Článek

Videohry a nostalgická 80. léta

Vítejte zpět v osmdesátých letech. V éře, kdy hry byly jednoduché, ale zábavné jako nikdy předtím. Retro test her nás přenáší zpět do doby, kdy někteří z nás jako děti obdrželi nejkrásnější dárek pod stromečkem - 8bitový počítač. Pro mnohé z nás to byl začátek něčeho velkého, dobrodružství v digitálním světě, které bylo plné vzrušení a objevů. Nezapomenutelným rituálem té doby bylo přehrávání her z magnetofonových kazet do počítače, což trvalo někdy celé věky, ale stálo to za to. Seděli jsme do noci s kamarády před černobílými obrazovkami a společně řešili náročné úkoly a záhady, sdíleli radosti ze skvělých tahů a vzájemně se povzbuzovali v soubojích s digitálními nepřáteli. A nezapomeňme na ty doby, kdy jsme vyráběli joysticky z Merkuru, aby naše herní zážitky byly ještě intenzivnější. Tyto vzpomínky jsou neocenitelné a ukazují, jak videohry spojovaly lidi a přinášely radost i do těch nejmladších generací. Retro hry nám dávají příležitost vrátit se zpět do těchto chvilek a ocenit, jaký význam měly v našich životech.

A pro ty, kteří se rádi ve vzpomínkách vracejí do doby, kdy hráli na legendárních počítačích jako ATARI, Commodore nebo ZX Spectrum, bude tento test ještě zajímavější. Tyto platformy byly domovem pro mnoho herních klenotů, které stále žijí v naší paměti.

Foto: Pixabay

Atari 800XL byl do Československa dovážen od poloviny osmdesátých let prostřednictvím podniku zahraničního obchodu Tuzex. V té době byl považován za jeden z nejmodernějších počítačů na trhu.

Retro test 8bit videohy

Na obrázku naleznete devět snímků obrazovek z populárních 8bitových her, a vaším úkolem je uhodnout jejich názvy. Níže pak naleznete správné výsledky a anketu.

Foto: Qizy.cz

Uhádnete názvy těchto 8bitových videoher z 80. let?

Jak jste si vedli? Byli jste schopni vykouzlit úsměv na tváři, když jste se vrátili zpět do doby, kdy pixelové grafiky vládly hernímu světu? Pokud ano, pak jste právě prokázali, že máte nos pro klasiku.

Nyní, až jste si projeli vzpomínkami a pokusili se uhodnout názvy těchto her.

Správné odpovědi:

  1. Pole Position
  2. Zorro
  3. Montezuma's Revenge
  4. Frogger
  5. Dan Strikes Back
  6. Pac-Man
  7. Strip Poker
  8. Bruce Lee
  9. Blue Max

Anketa

Na čem jste hráli hry v osmdesátkách?
Atari
16,7 %
ZX Spectrum
0 %
Commodore
8,3 %
PC
16,7 %
Jiná platforma
8,3 %
Na ničem
50 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12 čtenářů.

Retro hry mají stále své místo v našich srdcích, ať už kvůli jejich jednoduchosti nebo nezaměnitelnému šarmu. Děkujeme, že jste se s námi podělili o tuto krátkou zábavu a doufáme, že jste si užili tento retro test! Pokud máte rádi tuto formu zábavy, můžete vyzkoušet naše další vědomostní kvízy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz