Hlavní obsah
Hry

Test pozornosti - Dokážete správně sečíst všechna skrytá čísla?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Tato hádanka vyžaduje trpělivost a odhodlání prohledat důkladně každý řádek

V této optické hádance je ukryto několik čísel 25, která budete muset nejen najít, ale i správně sečíst. Podaří se to jen těm nejpozornějším. Patříte mezi ně i vy? Tak to zkuste!

Článek

Dnešní doba je plná rozptylování a neustálého přesunu pozornosti. Právě proto jsou optické hádanky skvělým cvičením pro váš mozek. Nutí vás se na chvíli zastavit, soustředit se a zapojit své pozorovací schopnosti.

Zadání hádanky

V této populární optické hádance budete pracovat s deseti řadami číslic. Uprostřed zeleného moře číslic se skrývají čísla 25. Vaším úkolem je najít všechna čísla 25 a sečíst je dohromady. V závěru vám sdělíme správné řešení a také si budete moci svůj výsledek testu porovnat s ostatními. Tak se do toho pusťte, hodně štěstí!

Foto: Qizy

Sečtěte všechna čísla 25, která naleznete.

Na první pohled může tato hádanka vypadat jednoduše, ale opak je pravdou. Čím déle se na řádky číslic díváte, tím víc mohou splývat a hledat konkrétní vzory se stává těžším. Právě proto je důležité zůstat klidní, soustředění a systematicky prozkoumávat každý řádek.

Tato optická hádanka je výborným cvičením pro rozvoj pozornosti, vizuálního vnímání, vytrvalosti a analytického myšlení. Vyžaduje plnou koncentraci na identifikaci číselných vzorů, schopnost vnímat drobné detaily v nepřehledném poli a trpělivost systematicky prohledat každý řádek. Kromě toho procvičuje i matematické a paměťové dovednosti při sčítání nalezených čísel.

Správné řešení

Pokud jste počítali správně, měli jste nalézt celkem deset číslic 25 a správným řešením je tedy číslo 250. Gratulujeme všem, kterým se to podařilo.

Foto: Qizy

Řešení hádanky s hledáním čísel 25

Anketa

Jak jste dopadli v tomto testu pozornosti?
Bylo to celkem snadné. Za minutku správně vyřešeno!
74,5 %
Trochu mě to potrápilo, ale nakonec mi vyšel správný výsledek.
3,9 %
Vyšlo mi nižší číslo než 250.
13,7 %
Vyšlo mi vyšší číslo než 250.
2 %
Vzdáno. Nemám na to nervy.
5,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 51 čtenářů.

Ať už jste optickou hádanku vyřešili nebo ne, samotný proces aktivního pozorování a soustředění prospívá vašemu mozku. Můžete vyzkoušet i naše další optické hádanky, protože takové aktivity posilují vaši schopnost koncentrace, což je neocenitelná dovednost v dnešním světě plném různých rozptýlení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz