Hlavní obsah
Hry

Dokážete rozluštit hádanku vytrhaných stránek?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy / DALLE-3 (AI)

Odhalte pravdu o vytrhaných stránkách!

Tento příběh skrývá logickou hádanku. Jen málokdo dokáže určit správné řešení. Patříte mezi vyvolené s vyšším IQ? Pak to pro vás bude hračka.

Článek

Zadání hádanky

Malý kluk jménem Honzík se nudil a tak procházel babiččinu půdu s velkým množstvím starých knih. Jedna zaprášená kniha ho zaujala. Posadil se na podlahu a začal v knize náhodně listovat. Byl fascinován množstvím příběhů a obrázků.

Nejprve ho zaujala strana číslo 7, kde byl obrázek draka plivající oheň. Pak č. 8 s básní o odvážném rytíři. Na stránce 100 byla mapa tajuplného ostrova. Honzík si ji prohlédl a s představou dobrodružství se začetl i do strany číslo 101, na které byl text o ztraceném pokladu. Nakonec se mu zalíbily i stránky 222 a 223, kde byl zobrazen starobylý hrad obklopený hustým lesem.

V tu chvíli ho napadlo, že si z velké knihy tyto stránky vypůjčí, aby je později mohl lépe studovat. Listy, na kterých se nacházely tyto strany (7, 8, 100, 101, 222 a 223) z knihy vytrhl.

Honzík se později odpoledne s nadšením pustil do čtení vytržených stránek v pracovně. Představoval si draka chrlit oheň, rytíře bojujícího s drakem, mapu ostrova plnou pokladů a tajemný hrad skrytý v lese. Stránky ho uchvátily natolik, že si ani nevšiml, jak se blíží čas večeře.

Vaším úkolem je zjistit, kolik listů z knihy Honzík vytrhl.

Anketa

Kolik listů knihy v příběhu Honzík vytrhl?
1
0,6 %
2
0 %
3
33,1 %
4
6,9 %
5
49,4 %
6
8,8 %
7
1,2 %
Celkem hlasovalo 160 čtenářů.

Řešení hádanky

Klíč k odpovědi je v číslech stránek. Na první pohled byste si mysleli, že byly vytrženy tři stránky, ale není možné, aby se čísla stránek prohodila mezi lichými a sudými a pak sudými a lichými. Proto jsou správné řešení možné dvě. To, zda jsou to čtyři nebo pět listů, závisí na počáteční stránce knihy.

Gratulujeme všem, kterým se podařilo nalézt správné řešení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz