Hlavní obsah
Hry

Zábavné logické rébusy - kolik jich zvládnete správně vyřešit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Test logiky - Rébusy s doplňováním čísel

Hlavolamy skvěle procvičují náš mozek a udržují nás bystré. Pomáhají posilovat naše schopnosti řešit problémy, trénují paměť, vytrvalost, analýzu, kritické a kreativní myšlení.

Článek

Rébusy s doplňováním čísel

Připravili jsme pro vás několik logických rébusů s doplňováním čísel. Jedná se o různé hádanky ve formě tabulek a číselných řad. Je to skvělý způsob jak se pobavit a zároveň si procvičit svou mysl.

Číselné řady se rozvíjí podle určitého logického principu. Pokud se vám podaří tento princip odhalit, podaří se vám i doplnit chybějící číslo nebo písmeno v  poli s otazníkem.

Tabulkové doplňovačky jsou obtížné v tom, že logickou posloupnost nehledáte jen v horizontální řadě, ale ve všech směrech.

Úkol doplnění chybějícího pole může být docela záludný a vyžaduje, aby člověk použil své schopnosti logického a kreativního myšlení. Lze to provést analýzou posloupností, hledáním vzoru a vytrvalou snahou. To vše může být v některých hádankách obtížnější, pokud je posloupnost složitá a vyžaduje hlubší pochopení sledovaného vzoru. Právě tyto mozkové pochody procvičují a bystří naši mysl a jsou prospěšné pro osobní rozvoj v mnoha oblastech.

Na konci článku naleznete správná řešení. Takže se do toho bez dalších okolků vrhněme.

Rébusy

1.

Foto: Qizy

Rébus č. 1

2.

Foto: Qizy.cz

Rébus č. 2

3.

Foto: Qizy

Rébus č. 3

4.

Foto: Qizy

Rébus č. 4

5.

Foto: Qizy.cz

Rébus č. 5

6.

Foto: Qizy.cz

Rébus č. 6

7.

Foto: Qizy.cz

Rébus č. 7

Pokud se vám povedlo doplnit všechna chybějící pole, zkontrolujte si níže správná řešení. A pokud se vám nepodařilo některou vyřešit, nezoufejte. Příště se to jistě podaří a trénovat můžete na kvizy.qizy.cz

Řešení

1. 7 (součty protilehlých stran jsou vždy 15)

2. 35 (přičítají se mocniny 2, tedy 1, 2, 4, 8, 16)

3. 97

4. 34

5. 99

6. 21

7. 45

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz