Hlavní obsah
Aktuální dění

Primátor Anděl vzkazuje: Děčín je sice boží, ale žít budu jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mapy.cz

Letecký snímek primátorova domu ve Staré Olešce

Děčín je boží. Alespoň to hlásá oficiální slogan města. Primátor Jiří Anděl z hnutí ANO 2011 s ním zjevně souhlasí, co se týče krásy Děčína. S bydlištěm je to ale složitější.

Článek

Dlouho do Děčína dojížděl za prací primátora z Nového Boru v Libereckém kraji a nyní si s manželkou staví dům ve Staré Olešce.

Funkci primátora tak bere spíše jako profesi, ne jako životní poslání. Je to v pořádku? Měl by primátor žít ve městě, za které má odpovědnost?

Zákon o obcích sice primátora Anděla nijak neomezuje, jelikož má v Děčíně hlášen trvalý pobyt. Mnozí ale vnímají jeho skutečné bydliště jinde jako problematické. Je to signál pro další zastupitele a magistrát, že Děčín není pro primátora životní prioritou?

Není to poprvé, co se hnutí ANO 2011 potýká v Děčíně s kontroverzí ohledně trvalého pobytu svých politiků. Případ Jiřího Skalického skončil až u soudu.

Děčíňáci si kladou otázku, zda je skutečně v pořádku, když primátor vnímá Děčín jen jako „boží“ místo pro práci, a ne pro život. Město si zaslouží vedení, které s ním sdílí i svůj domov.

Co si o tom myslíte?

Diskuze je otevřená.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jiří Anděl

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz