Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tomio Okamura a jemu podobní jsou bezpečnostní hrozbou pro Českou republiku

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Máme jako Západ přestat pomáhat Ukrajině a nechat Ukrajinu padnout? Co by to znamenalo pro budoucnost České republiky? Přišel by pak opravdu mír?

Článek

Celé to je v podstatě jednoduché a jsou dvě možnosti. Budeme dál sedět v bezpečí na gauči, popíjet pivo a posílat zbraně a další pomoc Ukrajině, která drží ruské fašisty a teroristy dál od nás. Nebo budeme dál sedět na gauči, popíjet pivo, a protože už jsme na tom gauči u piva „unaveni válkou“, tak se Ukrajině pomáhat nebude, nechá se padnout a za další roky si sami vyzkoušíme to, co zažívají lidé na Ukrajině. Protože teď jsme přece „unaveni válkou“ a strašně tady trpíme, zatímco Ukrajinci, kteří jsou denně vražděni, si nemohou na nic stěžovat.

Ukrajinci se brání Putinovu Rusku a tamním kolaborantům, kteří stojí na straně agresora. U nás to je podobné, i když ta reálná válka k nám ještě nepřišla. Putinovo Rusko nás označilo za nepřítele, vyhrožuje nám jadernou válkou a na jeho straně stojí naši „vlastenci“, kteří by rádi ruské tanky vítali a okupantům ze všech sil pomáhali.

Naši „vlastenci“ vedou takové ty řeči, že proč by nás Putin měl napadnout, co by z toho měl, že to není blázen. Vzpomeňme, že ti stejní lidé do poslední minuty před invazí usilovně tvrdili, že Putin Ukrajinu nenapadne, co by z toho měl, že to není blázen. To samozřejmě doprovázeli „argumentem“, že Putinovi stačí Krym a Donbas. Tak teď už mu podle těchto „vlastenců“ stačí koridor do Podněstří nebo celá Ukrajina, ale dál už určitě nepůjde. Jo jo… Hitlerovi také stačilo jenom Rakousko a k tomu Sudety a dál už pak nešel. Když šílený diktátor uspěje, je jedno jestli Hitler nebo Putin, chce jít jednoduše dál.

Pokud chceme dál sedět v bezpečí na gauči a popíjet pivo, k tomu je nejlepší cestou pomáhat Ukrajině, aby dokázala udržet ruské teroristy daleko od nás. Stačí se podívat na mapu, jakým směrem chtějí Rusové postupovat a kdo stojí mezi námi a Putinovými vrahy.

Foto: Roman Máca, podklad Liveuamap.com

Linie fronty

Kdyby se naplnilo to, po čem Tomio Okamura a jemu podobní volají, když chtějí Ukrajinu vydat napospas Rusům, tak by ta mapa časem vypadala samozřejmě jinak a ruské tanky by třeba byly na slovenských hranicích. Ale Putin by samozřejmě nechtěl jít dál, co by z toho měl, přece to není blázen. Tohle už známe. Myslet si, že by zastavení dodávek zbraní Ukrajině, když by tím pádem Putinovo Rusko získalo na bojišti výhodu, vedlo k míru, to si může myslet jen pitomec nebo ten, který ve prospěch ruského agresora jedná.

Nemluvě o tom, že postup Rusů by vyvolal další obrovskou uprchlickou vlnu. Ale tu by samozřejmě v SPD vyřešili jednoduše, když se podíváme na výpady Tomia Okamury vůči lidem prchajícím před válkou. Hlavně aby nás ty prchající matky s dětmi nerušily na gauči u piva. Tak je přece pošleme zpět, aby je dost možná stihl podobný osud jako obyvatele měst Buča, Mariupol, Izjum a řady dalších, které ruská armáda přišla „osvobodit“.

Oproti Putinovu fašistickému Rusku máme do značné míry nevýhodu v tom, že jsme demokratickou zemí. Můžeme tak sami sebe demokraticky dostat do problémů, když uvěříme různým šmejdům a podvodníkům. Představme si, že by byl v Rusku nějaký ruský Tomio Okamura s významným dosahem, který by tam hlásal, jak chce mír a že se má ruská armáda stáhnout z Ukrajiny. Byli by tam s ním hotoví raz dva. Buď by ho rovnou zastřelili, namazali mu na trenky novičok, nebo ho poslali do vězení na dvacet let.

Bavíme se samozřejmě o obsahu. Kdybychom se bavili o povahových vlastnostech, tak by ruský Tomio Okamura byl pravděpodobně poslancem za Putinovo Jednotné Rusko. Z Dumy by chudým Rusům žijícím v polorozpadlých barácích hlásal o dekadentním a zvrhlém Západě, ale současně by na tom Západě vlastnil řadu luxusních nemovitostí, kam by rád soukromým tryskáčem létal užívat si.

Naším národním zájmem je držet Putinovo fašistické a teroristické Rusko co nejdál od nás. Kdo jedná ve prospěch Putinova Ruska, které nás označilo za nepřítele a vyhrožuje nám jadernou válkou, je bezpečnostní hrozbou pro Českou republiku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz