Hlavní obsah

50 je nové 30: Inspirativní příběhy lidí, kteří začali podnikat ve středním věku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

V dnešní době se stává stále běžnějším trendem, že lidé začínají podnikat i ve středním věku. Existuje mnoho příkladů úspěšných podnikatelů, kteří začali své podnikání právě v této fázi života.

Článek
  1. Susan Boyle - Susan Boyle se stala světově známou díky svému účinkování v pořadu Britain's Got Talent. Ve svých 47 letech se rozhodla přihlásit do soutěže, což bylo pro ni velké rozhodnutí, ale nakonec se ukázalo jako jeden z nejlepších kroků v jejím životě. Její vášeň pro zpěv a odhodlání ji dovedlo k úspěchu a stala se jednou z nejúspěšnějších zpěvaček své doby.
  2. Ray Kroc - Ray Kroc je znám jako zakladatel společnosti McDonald's, ale jeho úspěch nepřišel až do pozdního věku. Ve svých 52 letech, poté, co pracoval jako prodejce celý svůj život, začal Kroc pracovat s bratry McDonaldovými na rozšíření jejich rychlého občerstvení. Jeho důkladná práce a vynalézavost vedly k vytvoření impéria, které dnes zná celý svět.
  3. Vera Wang - Vera Wang je světoznámou návrhářkou svatebních šatů, která začala svou kariéru ve svých 40 letech. Původně pracovala jako redaktorka módního magazínu, ale když nemohla najít šaty pro svou vlastní svatbu, rozhodla se vytvořit své vlastní. Tento krok ji zavedl na cestu k mezinárodnímu úspěchu a uznání.
  4. Colonel Sanders - Colonel Sanders, zakladatel Kentucky Fried Chicken (KFC), začal svou kariéru ve středním věku. Ve svých 65 letech se rozhodl podělit se o svůj recept na smažené kuře a začal hledat restaurace, které by ho chtěly prodávat. Jeho odhodlání a nezdolný optimismus ho dovedly k tomu, že se KFC stalo jedním z nejúspěšnějších řetězců rychlého občerstvení na světě.
  5. Julia Child - Julia Child je ikonickou kuchařkou a autorkou, která začala svou kariéru ve svých 50 letech. Poté, co se se svým manželem přestěhovala do Francie, se začala učit francouzskou kuchyni a později napsala svou první kuchařku, která se stala bestsellerem. Její charisma a vášeň pro vaření ji učinily jednou z nejznámějších osobností v oblasti gastronomie.

Tyto příběhy ukazují, že začít podnikat ve středním věku není jen možné, ale může být také velmi úspěšné a naplňující. Klíčem k úspěchu je vášeň, odhodlání a schopnost využít své jedinečné zkušenosti a dovednosti ve prospěch nového podnikání.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz