Hlavní obsah

Bezpečné a sebevědomé Vánoce: Jak dát najevo, že jste abstinent

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Vánoční období je často spojeno s radostí, oslavami a společenskými událostmi. Pro ty, kteří se rozhodli být abstinenti, může být výzvou najít způsob, jak sdělit ostatním své rozhodnutí bez narušení atmosféry svátků.

Článek

V tomto článku se podělíme o několik tipů, jak elegantně dát najevo, že na vánočních oslavách nebudete pít alkohol.

  1. Připravte se: Buďte připraveni na otázky ohledně toho, proč nechcete pít. Mějte připravenou stručnou a pozitivní odpověď, která vysvětlí váš důvod bez podrobného rozebírání.
  2. Sdělte své rozhodnutí: Nepřehánějte to, ale jasně a sdělte své rozhodnutí. Například můžete říci: "V tuto chvíli se rozhodl(a) o abstinenčním životním stylu a cítím se skvěle!"
  3. Humor: Humor může být skvělým způsobem, jak rozptýlit napětí. Například můžete říci: "Můj alkohol v těle nenajde dostatek místa, takže raději zůstanu u nealkoholických nápojů."
  4. Nabídněte Se: Když odmítnete alkohol, můžete nabídnout svou pomoc s přípravou nealkoholických nápojů nebo podporou těch, kteří také nechtějí pít.
  5. Náhradní nápoje: Předem se informujte o nealkoholických alternativách, které budou k dispozici na večírku. Tak můžete bez problémů najít nápoj, který vám chutná a nebude vás vystavovat nepříjemným otázkám.
  6. Ukažte,že se můžete bavit i bez alkoholu: Buďte příkladem toho, že je možné se skvěle bavit i bez alkoholu. Zúčastněte se tancování nebo zábavných her.

Důležité je pamatovat na to, že vaše rozhodnutí nepít alkohol by mělo být respektováno a měli byste se cítit dobře. Sebejistota, pozitivita a příjemný přístup vám pomohou udržet si pohodovou atmosféru na vánočních oslavách, aniž byste museli sáhnout po skleničce alkoholu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz