Hlavní obsah

Jak zvládnout Vánoce s omezeným rozpočtem: Jak si užít svátky v klidu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: istock.com

Vánoce jsou obdobím radosti, lásky a sdílení s blízkými. Avšak, pro ty s omezeným rozpočtem jsou tyto svátky spojeny s finančním stresem. Nevzdávejte se!

Článek

S trochou fantazie a plánování je možné prožít krásné vánoční období i s minimálními finančními prostředky.

  1. Rozpočet: Nejprve stanovte částku, kterou si můžete dovolit utratit. Buďte realističtí a zaměřte se na to, co je pro vás skutečně důležité.
  2. Vlastnoruční dárky: Vytvořte vlastní dárky. Rukodělné výrobky mají jsou cenově dostupnou alternativou k zakoupeným dárkům. To můžou být ručně vyrobené ozdoby, vonné svíčky nebo třeba domácí pečivo.
  3. Výměna dárků: Navrhněte rodinnou dohodu o výměně dárků. Místo toho, aby každý kupoval dárek pro každého, může se rodina dohodnout na tajném ježíškovském systému nebo na výměně dárků jen pro děti.
  4. Slevy a výprodeje: Sledujte vánoční slevy a výprodeje. To pomůže výrazně snížit náklady na dárky, výzdobu a vánoční potřeby.

Vánoce nemusí být takovou finanční zátěží. S těmito tipy a trochou vlastní kreativity můžete prožít krásné svátky bez přetížení svého rozpočtu. Nejlepší dárky jsou často ty, které přicházejí ze srdce.

Anketa

Budou pro vás letošní Vánoce velkou finanční zátěží?
Ano, už teď se toho obávám.
28,6 %
Ne, spíše to nepocítíme.
28,6 %
Ano, letos budou spíše skromné.
42,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz