Hlavní obsah

Vesele a mírně: Jak se vyhnout přejídání během svátků

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Vánoce jsou obdobím, kdy jsou stoly plné dobrot. Přestože je snadné se nechat unést, je důležité pamatovat na to, že klíčem ke zdraví a pohodě je mírnost.

Článek

Jak se tedy vyhnout přejídání během vánočních svátků a užívat si je zdravě?

  1. Malé porce: Místo abyste si dávali na talíř velké množstvá jídla, začněte malými porcemi. To vám umožní vychutnat si různá jídla a zároveň se vyhnout přeplněnému žaludku.
  2. Pijte: Pitný režim je klíčem k udržení rovnováhy. Pijte dostatek vody během celého dne i večera, což nejenže vás hydratuje, ale také vám pomůže lépe vnímat pocit plnosti.
  3. Cukroví: Vánoční cukroví patří ke svátečním radostem, ale není potřeba to s ním přehánět.
  4. Buďte aktivní: Po obědě nebo večeři si udělejte menší procházku do přírody nebo po městě. Aktivní pohyb pomůže urychlit trávení.
  5. Rodina: Vánoce jsou o sdílení času s rodinou a přáteli. Zaměřte se na vzájemné rozhovory, hry a tradice, které vám přinesou radost, místo toho aby byly zaměněny za přejídání.

Pamatujte, že vánoční svátky si i tak užijete plnými doušky i bez přejídání. Mírnost je klíčová pro to, abyste si mohli vánoční dobu skutečně užít s pohodou,radostí a lehkostí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz