Hlavní obsah

Zvuky z minulosti: Když se Vám ozve ex a chce s Vámi strávit svátky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Vánoce jsou obdobím překvapení a neočekávaných zvratů. Co dělat, když se ozve ex, dávná láska a vy stojíte před otázkou, zda strávit svátky společně?

Článek

Zde je několik tipů, jak se s touto situací vyrovnat.

  1. Vyhodnocení situace: Než přijmete rozhodnutí, zastavte se a podívejte se na své vlastní pocity. Jak se cítíte ohledně toho, že byste strávili Vánoce s ex-partnerem? Jsou pozitivní nebo negativní?
  2. Komunikace: Věříte-li, že jste emocionálně stabilní a schopní se s touto situací vyrovnat, zvažte otevřenou komunikaci s ex-partnerem. Ptejte se na jeho důvody a vyjádřete své vlastní pocity a očekávání.
  3. Realita: Buďte realističtí ohledně toho, co můžete od společného času očekávat. Je důležité nečekat, že vánoční setkání vyřeší minulost.
  4. Hranice: Pokud se rozhodnete trávit čas spolu, stanovte si jasné hranice. To může být dohoda na tom, jak se k sobě budete chovat navzájem a jak budete řešit potenciální konflikty.
  5. Podpora: Proberte své pocity s přáteli nebo rodinou. Někdy je užitečné získat perspektiví pohled na situaci.
  6. Vlastní zájmy: Nepřehlížejte své vlastní potřeby a zájmy během Vánoc, když se rozhodnete strávit nějaký čas s ex-partnerem.
  7. Odmítnutí: Pokud cítíte, že to pro vás není dobré, nebojte se odmítnout. Je důležité, abyste pro sebe byli svou vlastní prioritou.

Celkově platí, že každá situace je jedinečná a tak je důležité poslouchat své vlastní emoce a podle nich jednat. Bez ohledu na rozhodnutí, které uděláte, dejte přednost svému pocitu. Vánoce jsou časem spojení a radosti, a to by mělo být i vaší prioritou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz