Hlavní obsah
Lidé a společnost

Chemtrails, placatá Země, LVČR aneb nejbizarnější teorie konspirátorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: profimedia.cz

Konspirátoři přicházejí s různými teoriemi, v článku si rozebereme ty nejbizarnější teorie.

Článek

Žijeme v krásné a svobodné zemi, a i když zažíváme dozvuky covidové a ekonomické krize, tak pořád je to jedno z nejlepších období, které naše republika zažila a naše země je stále jedním z nejlepších míst pro život.

Přesto se objevuje čím dál víc lidí, kteří věří mnohdy až bizarním teoriím. Některé si rozebereme v tomto blogu.

K sepsání blogu mě přivedl konspirátor Michal Shark, jehož teorie s údivem sleduji na jeho sociálních sítích. Mimochodem jde o člověka, který si usmyslel, že své mamince vyléčí rakovinu tak, že jí rozmluví konvenční léčbu a vyléčí jí ovocnými a zeleninovými šťávami. Jak to, bohužel, dopadlo, asi tušíte. Začněme tedy od jeho teorie.

1) Země je placatá a gravitace neexistuje

Ano, tomu lidé v roce 2023 skutečně věří a není jich málo. Třeba ve světě tomu dříve věřila herečka Millie Bobby Brown známá rolí „Eleven“ v seriálu Stranger Things.

Podle těchto lidí nám NASA lže, protože třeba nikdy neposkytla záběry lidí, budov, letadel… ze spodní části Země, chtěli by vidět, že na spodku koule jsou lidé v podstatě „hlavami dolů“.

V jejich představách je Země ohraničená Antarktidou, kde za 60. rovnoběžku nikoho nepustí. Tam je asi střežen lepší svět.

Oni vlastně nevěří ani tomu, že jsme schopní se dostat z bodu A opět do bodu A, tak jako to lidstvo dokázalo už v 15. století díky Magalhãesovi. Nikde totiž nevidí zakřivení Země a záběry, co ukazuje NASA (na kterých to vidět je), jsou samozřejmě fake ze studia. Stejně tak lodě mizí za horizontem, protože je to kvůli tomu, že lidské oko tak daleko nevidí, ale s kvalitnějším foťákem jí můžeme po přiblížení vidět, takže nic jako horizont není.

Michal Shark si Zemi představuje jako kopuli. To silně připomíná kultovní film Truman Show, kde Truman v podání Jima Carreyho byl součást reality show. Scenáristi mu bránili v tom, aby se kamkoliv vydal za poznáním a zjistil, že je jen součást show. Jednou se však, i přes veškeré nástrahy, vydal na cestu přes moře a dojel až k okraji své kopule. Zjistil, že nebe za horizontem je jen nakreslené a objevil tak skutečný svět.

Proč se tito konspirátoři nepokusí vydat na cestu? Prý to střeží armáda. Ano, po staletí tyto desetitisíce kilometrů hranic střeží armáda a nikoho dál nepustí. Na to by musely být vyčleněny miliony lidských zdrojů za ta staletí a přijde jim úsměvné, když se někdo zeptá: „Proč by to dělali?“ V jejich podání prostě někdo střeží toto tajemství po staletí a figurují v tom všechny světové velmoci.

Vlastně jsou schopní popřít i existenci gravitace, kterou pociťujeme každodenně. Chudák Isaac Newton, který s gravitačním zákonem dokázal přijít už v 17. století.

Podle konspirátorů je to jen o hustotě a hmotnosti, to že hmotnost je právě gravitační síla, je nezajímá. Na Marsu, mimochodem, máme cca třetinovou gravitaci, takže člověk s 90 kily, by na Marsu vážil 34 kg, ale tohle samozřejmě popřou, protože byli jste na Marsu a můžete to dokázat? Ano, nebyli, takže máme smůlu. Ale i vlastně, kdyby se nám to povedlo a tvrdili jsme, že je to skutečnost, tak nám to stejně vyvrátí a označí nás za součást spiknutí. To samé totiž platí o Měsíci, lidstvo na něm podle nich ještě nikdy nepřistálo a byl to fake, takže o gravitaci Měsíce nemůže být ani řeč.

Oni jsou schopní popírat fakta, jako je zmíněná možnost dostat se z bodu A opět do bodu A, nebo že při zatmění Měsíce můžeme vidět kulatý stín naší Země. Stejně jako můžeme vidět ostatní planety a vidíme, že jsou kulaté. Ale jediná naše Země je placka a nemá gravitaci, na Měsíci a Marsu je vše vespod asi nalepené.

S těmito lidmi, bychom byli jako ve filmu „K zemi hleď“, kde lidstvo popíralo existenci komety, která měla zničit Zemi, protože jí prostě nikde neviděli a byl to fake.

2) Chemtrails

To je také známá a hodně rozšířená teorie, která vznikla cca v roce 1996. Podle ní nás piloti práškují, abychom postupně vymírali.

Tady si můžeme opět snadno ověřit, že data ukazují něco jiného. Na planetě je nás stále více a zvedá se i doba dožití a to i od zmíněných 90. let minulého století. Kde je tedy vidět výsledek práce chemtrails? Jednoduše nikde. Přesto někteří jsou schopní si namáčet záclony i do octa a nosit alobalové čepice, aby je chemtrails nezabíjelo a nesterilizovalo.

Opět je tu stejně jako u prvního bodu otázka, kolik lidí by v tomto muselo figurovat? Celý svět a s ním statisíce pilotů, další statisíce lidí, kteří se podílejí na výrobě virů a doplňování do paliv v letadlech. Nikdo asi nemá svědomí, že by toto celému světu potvrdil, protože přesně na to čekáme.

3) Čipy ve vakcínách a zabíjení lidí s nimi

Když to nevychází s chemtrails, tak se to asi zkouší přes vakcíny na covid-19. Ano, měli jsme tu vir, který nás dokázal bezprecedentně zavírat doma. Netušili jsme v té době, co od koronaviru čekat a preventivně nás vlády zavíraly doma.

Pak po nás chtěly, abychom se proočkovali. Samozřejmě se zvedla vlna anti-vaxerů, kteří přispěchali s teoriemi, že jsou ve vakcínách čipy, kterými nás kontrolují a ovládají přes 5G antény.

Ovšemže kvůli vakcínám také umíráme. Když má mladý člověk infarkt, nebo jiný náhlý zdravotní problém, tak antivaxeři hned přispěchají s dotazem, zda byl či nebyl očkován, u sportovců se jejich podezření násobí. Asi proto, že před covidem nikdy mladý člověk, či člověk středního věku, náhle nezemřel. Jsou to prostě jen dozvuky vakcín. Přitom žádná souvislost s tím nebyla nikde prokázána, ani žádný nárůst.

Stejně tak jsme se v kombinaci proočkovanosti a kolektivní imunity koronaviru snad definitivně zbavili. Ale prý covid zmizel z médií proto, že si Američani a EU našli nový příběh a tím je válka na Ukrajině.

4) Válka na Ukrajině není / Rusko jsme do ní zatáhli my

Někteří lidé jsou schopní popírat i samotnou válku, asi podobně jako jsou stále popírači holokaustu. Při masakru v Buči šlo prý jen o najaté herce.

Nutno ale říct, že takoví lidé jsou rarita a že většina ví, že tam válka zuří, ale spíše si myslí, že je to kvůli nám. To my jsme do toho Putina zatáhli. Sice si to připravoval mnoho let dopředu a svými imperialistickými choutkami se netajil už dávno před tím. Rozpad SSSR byl podle něj největší chybou v novodobé historii Ruska a o obnově asi mluvil jen tak. Stejně tak na Donbase v roce 2014 byli dovolenkáři a ne ruští vojáci. S Wágnerovci neměli nic společného, teď už je zas měli pod kontrolou celou dobu atd.

Nebudu více do války na Ukrajině zabrušovat, pro tento blog to není důležité. Ale je zajímavé sledovat, že většina lidí z jedné či oné skupiny konspirátorů, se ve válce na Ukrajině spojuje.

5) Česká republika je firma a neexistuje, jsme Československo

Tohle téma v poslední době hodně rezonuje mezi skupinkou konspirátorů. U soudů, při policejních kontrolách atp. se odkazují na to, že Česká republika vznikla neoprávněně a že je to jen firma, která následně vznikla. Policisté jsou pod IČO…

Tato skupinka si říká LVČR, tedy legitimní věřitelé České republiky, chtějí návrat Československa a vymáhat škody po firmě jménem ČR. Tisknou si i vlastní doklady. Což je mimochodem skvělá živnost, za tento „doklad“ dáte totiž asi 15 stovek, přičemž výrobní náklady budou minimální.

Tihle lidé nevěří soudům, při soudu Tušla popírali soudkyni a chtěli jí ztotožnit, neustále tímto otravují i policisty. Je smutné, že policie nedokáže zakročit rázněji a nemůže je zavřít třeba na den. Pak by je tyto hrátky rychle přešly. Často jde ale o nic netušící policisty, jeden při poslechu těchto teoriích o Československu říkal, že když to poslouchá, tak by byl asi na místě test na drogy.

Ano, tato skupina působí jako psychicky narušená, nebo pod vlivem čehosi.

Já bych byl klidně pro návrat Rakouska-Uherska, snad se někdo chopí šance a začne tisknout doklady z přelomu 19./20. století.

Závěr

Jednou nám sem chtěli zatáhnout muslimy a zlikvidovat nás přes ně, pak nás chtěli pročistit přes vakcíny a teď nás zase chtějí zatáhnout do války, ideálně té jaderné. Zajímavé je, že čím nižší vzdělání a inteligence, tím větší schopnost odhalit sofistikovanější spiknutí. Četl jsem třeba i o tom, že Titanic nebyl potopen, ale jde o loď Olympic nebo frčí teorie, že Tom Hanks je ve skutečnosti Rockefeller.

Ale jeden společný bod to všechno má. Vždycky za všechno můžou Američani. USA mají rozlohu 10M z 500M km2 světa, ale všichni ufouni přistáli zrovna u nich.

To vše je ostatně zajímavé v tom ohledu, že v poslední době se rojí lidé z LVČR.

A proč je to zajímavé? Protože právě USA výrazně vděčíme za to, že vzniklo Československo. TGM tehdy byl na půlroční misi v USA, kde za náš „státeček“ bojoval a podařilo se mu. Díky USA naše země vznikla.

Tady jedna citace z iRozhlas

V listopadu roku 1918 jsem se plavil z New Yorku do Evropy už jmenovaný prezidentem Československé republiky. Bylo to naposledy, co jsem z paluby viděl sochu Svobody, siluetu New Yorku i americké břehy. Učil jsem se od Ameriky, protože mám tu zemi rád, vděčně zmiňuji pomoc Američanů za války. Když jsme se snažili zbavit pouta, které nás vázalo ke staré habsburské monarchii, byl jsem si vědom, že naše rozhodnutí nesmí být méně odhodlané než u zakladatelů americké svobody. Mé srdečné pozdravy americkému lidu.
Tomáš Garrigue Masaryk

Stejně tak další klíčová historická událost našich dějin z 2.sv. války. Spojencům vděčíme za to, že byl Hitler poražen.

Je potřeba také zmínit, že SSSR byl jedním z viníků druhé světové války a že se „přátelili“ s Německem, měli pakt o neútočení a v podstatě si zabrali půlku Polska. To je ostatně důvod, proč Poláci doposud tak nesnáší Rusko. Každopádně z paktu Ribbentrop-Molotov sešlo a Hitler na SSSR zaútočil. Pak Stalin prosil Spojence o pomoc a ta proudila do SSSR v podobě zbraní a techniky, podobně jako teď na Ukrajinu.

SSSR dostal po válce půlku Evropy do sféry svého vlivu a na výsledek se podívejte sami. Velmoci dostaly podobný prostor se ukázat - téměř půl století. Zatímco Západ prosperoval a Marshallův plán pomohl, tak Východ uvadal a skončil krachem „Sajuzu“. Stejně tristní výsledek je tu i po korejské válce mezi Severní a Jižní Koreou.

Prostě Američané nás chtějí ovládnout a vyhubit, ovšem na nás Slovany tu útočí někdo jiný a to i s pomocí Čečenských muslimů.

Kam až nás to konspirace zavedly a je to jen zásluhou velké svobody slova, které si mnozí neváží. Tihle popírači vidí svobodu slova v Rusku, kde by ovšem byli za podobné věci vyhozeni z oken či uvězněni.

Bohužel tyhle konspirace vítězí na Slovensku, kde s podobnými teoriemi získává na oblibě Fico. Ten Fico, za jehož vlády bylo Slovensko prolezlé mafiány víc než dnes a kdy zabili novináře Kuciaka, což v Evropě nemá obdoby, tedy s výjimkou Ruska a podobných zemí. Nedivím se, že prezidentka Čaputová nemá sílu bojovat, nad lidskou hloupostí se nedá vyhrát. Pro ně jsme ovce, přitom největšími ovcemi jsou oni, sdružují se u podobných pseudoteorií, než by čas investovali do zlepšení svého života-vzdělání, jazyky atd. Ale to je zas na jiné téma.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám