Hlavní obsah
Lidé a společnost

Senioři jsou zklamaní, protože jim penze zůstanou malé. Do práce si ale přivydělat nepůjdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

blogerka :Tereza

Článek

Terezko, většina lidí, kteří jsou důchodci, mají odpracováno 40-45 let. To vy nikdy nebudete mít. Většina vychovávala víc než 1 dítě, pracovali za mzdu, kterou nijak zvlášť nešlo ovlivnit, byly na to platové nebo mzdové tabulky. Přechodili velmi často nemoci, protože potřebovali peníze, právě pro děti, které vychovali tak, aby to byli zodpovědní občané.

Většina důchodců má zdravotní problémy a nemají to štěstí jako vaše babička. Navíc pokud si myslíte, že důchodce je tupec a jen si vozí zadek zadarmo, tak se opět pletete, dnešní důchodce má přehled, ovládá PC, chytré telefony ,studuje Univerzitu třetího věku a žije jako každý jiný, jen těch fyzických sil ubývá, ale i tak jsou vždy nápomocní, třeba při výchově vnoučat. Myslíte, že nemají právo žít tak, jak oni to cítí?

Terezko, neznalost a hloupost vašich názorů na to, že důchodce nic nepotřebuje, že si nic nekupuje, tak mu musí stačit 20 000 důchod, tak jste na omylu, musí bydlet, platit nájem, energie, musí jíst, musí mít telefon a dneska i PC a internet, v dnešní době se vše digitalizuje a k doktorovi je mnohdy i 100 km daleko, tak musí mít i auto.

Mrzí mne, že se neustále do důchodců strefují lidé vašeho typu, proč se nestrefíte do lidí, kteří nepracují, ač jsou mladí, líní, žijí veselým nočním životem, nevzdělaní, od státu jen berou a nic nedávají. Jejich soc. dávky jsou i v pětinásobné výši než důchod obyčejného důchodce, který na tyto lidské parazity skoro celý život přispíval. Vy, jako blogerka, než něco napíšete , tak byste měla dobře zvážit, co píšete. Váš jednostranný pohled zbytečně škodí.

Někdy mám pocit, že by bylo nejlépe, kdyby lidé, kteří odejdou do důchodu, povinně s důchodovým výměrem, dostali i povinný poukaz na eutanázii. Nezapomeňte na to, že lidský život je krátký a ani se nenadáte a budete v důchodu. Podmínky, které se pro důchodce vytvoří nyní, chtě nechtě dohoní i vás.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám