Hlavní obsah
Umění a zábava

Sára má ráda pondělí, když ví, že vlastně nic neuteče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Siska

Vlny, moře, pláže a snění.

Sára se na blíženeckou energii, co už se klube ven, těší!

Článek

Sára měla víkend volna bez vaření a syna , takže si to užila!

Protože zase nějaká výzva na vodoměry, či co, se bude přemontovávat, přepnula Sára na home office a je doma. Ano, celý den raději, než aby ji pak zase naháněli!

Syn po dvoudenním maratonu na kolech jen hukl, nebudit a tak to prostě je. Určitě by někomu, kdo ho budí ani neotevřel.

Krásné dny, ještě ne parno a už se dá ledacos dělat. Ona sice neděli strávila promem, jak říká své opět extravagantní brigádičce, ale určitá skupina lidí asi nakupováním.

Rozhodně má spíše dobrou náladu, i když to, co vše musí tedy především platit, by ji možná mělo trápit. Ale jak je známo, co tlačíme, vysype se , takže vše postupně a s nadhledem.

Sára už politické dění přestává vnímat a nařízení, jak předpokládá, se ještě xkrát změní. Jak jí řekl kolega. Tady je zaučení v běhu a stejně se vše stále tak mění, že je to jedno! Děs běs!

Mlaďoch opět neuměl mluvit huhlal, říkal to rychle ve zkratkách a vysvětlit něco souvislou větou. Absolutně, když teď Sára přichází opravdu do styku denně s ADHD, rychlopráce na tabletu, bez čtení, bez očního kontaktu a souvislé věty má pocit, že věta profesorky jí opravdu nedává spát. Už budete s normálním tempem řeči a dlouhými větami brzy za dinosaury!

No mozek, který je od mládí jen cvičen na rychlost nikoli na přesnost nebo snad vnímavost svého okolí, je mozek „robůtka“. Oční kontakt nikde, empatie nikde, věty bez emocí řečené 90letému muži i 20leté holčině naprosto stejně, prostě takto jsme učeni, nevnímat. Jak jedno smetí smeteme pírko, zlatý tolárek i kus hovínek do jednoho. Nepřemýšlíme!

Sára samozřejmě ve své práci průzkum myšlení a změny myšlení považuje za obohacující se potkávat s realitou běžné populace, vše ovšem jen dočasně. Každopádně nežije ve své ulitě a je schopna vnímat změny ve společnosti velmi reálně takzvaně zdola. A ze shora občas také!

Je pondělí a jako začátky týdne vždy je vnímá tak, aby jí obohatili celý týden . Takže ideálně startuje pondělí až později!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám